Élet-Stílus

Geszti Péter a Nemzeti Vágtáról: Értetlenül nézem, hogy idén nem a Hősök terén rendezik meg

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A rendezvény alapítójaként azt mondja, ez nem egy mezei lovas sportrendezvény, hanem országimázs-fesztivál, aminek eredeti helyszíne szimbolikusan is fontos.

Geszti Péter a Blikknek adott interjút, amiben egyebek mellett elárulta: az utóbbi években tudatosan vonta ki magát a köztudatból.

Rengeteg műsorba hívtak az elmúlt években, sok lehetőségem lett volna ugrálni a tévében, de nekem ez nem hiányzik. Inkább nagy erőket fektetek a zenébe és a produceri munkáimba. Olyan sok koncertem volt idén, mint eddig soha életemben. Sokkal fontosabb már számomra, hogy tartalmas dolgokat csináljak. Régen akartam sokat szerepelni, de már kigyógyultam belőle

– mondta el a lapnak.

Kevesebbet dolgozik, mint korábban, viszont azt csinálhatja, amit tényleg szeret, és több ideje jut a családjára, feleségére és két kamasz lányára is. Mint mondta, már nem gondolkodott kereskedelmi tévéműsorban, mivel sokkal izgalmasabb munkái vannak dalszerzőként vagy producerként, de az Adom a napom című műsor koncepciója nagyon tetszett neki. Azért is vállalta be a forgatást, mert nemrég befejezte a reklámügynökségi munkáját. Utóbbi döntést azzal magyarázta, hogy egyre kevésbé érdekelte a reklámszakma, és a jelenlegi politikai berendezkedés nem tette lehetővé, hogy függetlenként jó haszonnal tudjon menedzselni egy ügynökséget.

Kipusztult a szabad verseny, csak az állampártos klientúra tarolhat

– fogalmazott Geszti.

A 2010-ben indult X-Faktor első négy évadában mentori feladatokat látott el. Elárulta: 2013-ban ő kérte az RTL-t, hogy engedjék el, mert elmúlt már benne az érdeklődés, a hírnévért és a gázsiért pedig nem akarta tovább feláldozni az idejét. „Nagyon szerettem csinálni, de visszafogott az alkotói munkában, mert a mentoráltjaim voltak a fontosak” – mondta.  Távozása után teljesen megújult a műsor, erről így vélekedett:

Az egyértelmű volt, hogy radikálisan kell rajta változtatni, mert a legfiatalabb korosztály kezdett leszokni róla. Ehhez kellettek a fiatalabb mentorok, akiknek nagy követői bázisuk van, és bedurvult a valóságshow-jelleg is. Kereskedelmi szempontból ez egy jó és jövedelmező lépés volt, de ehhez már nem hiszem, hogy rám lett volna szükségük. Bevallom, azóta nem is nagyon követem a műsort, csak a legutóbbi évadot néztem Lenke lányommal, mert nagyon szurkoltunk Kocsis Paulinának. Őt személyesen ismerem már korábbról, és a háttérből igyekeztem is neki segíteni.

Zenei tevekénysége (az Első Emelet szövegírója volt, majd 1992-ben saját formációt indított Rapülők néven, később a Jazz+Az és a Gringó Sztár frontembere volt) mellett a kétezres évek elején több projektet indított, köztük az ARC-kiállítást és a Nemzeti Vágtát. Utóbbi rendezvény sok változáson ment keresztül az évek során, erről így nyilatkozott:

Egyik alapítójaként értetlenül nézem, hogy idén nem a Hősök terén rendezik meg. Nem tartom a kapcsolatot a szervezőkkel és a tulajdonosokkal, nem is szeretnék már részt venni benne, de kár azért a márkáért, amit annak idején felépítettünk. Ez nem egy mezei lovas sportrendezvény akart lenni, amit bárhová pakolhatunk, hanem egy országimázs-fesztivál, ami a nemzeti tradíciókról, a magyarságról, a virtusról, a gasztronómiáról is szól egy szimbolikusan is fontos helyszínen, a Hősök terén. Ez olyan, mintha egy emberből kirántanánk a gerincét. Anélkül összecsuklik a maradék.

Júniusban lapunk is beszámolt róla, hogy Budapestről vidékre költözik a Nemzeti Vágta döntője, a Hősök tere helyett idén Szilvásváradon rendezik meg a végső megmérettetést szeptember 30. és október 1. között.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik