Élet-Stílus

Az öröm képlete

Ha megkérdezhetnénk Albert Einsteint, hogyan maradjunk lélekben fiatalok, talán azt mondaná, hogy a játékon és a képzeleten kívül semmit se vegyünk túl komolyan, még önmagunkat se!

A fizikus relativitáselméletéről híres, de a hétköznap embere számára talán azon életbölcsessége a legfontosabb, miszerint kétféleképpen élhetünk; vagy mindent csodának tekintünk, vagy semmit sem tekintünk annak.
Nem kétséges, hogy ő az előbbit választotta, és talán az sem véletlen, hogy állítólag mindig hordott a zsebében egy maréknyi HARIBO gumicukrot, amelyek bizonyára segítették előcsalni a benne rejlő gyermek korlátlan felfedezőkedvét és életörömét.

A HARIBO filozófiája a gyermeki örömre, a pillanat csodaként való megélésére alapszik, gumicukraival több mint száz éve varázsol mosolyt kicsik és nagyok arcára, és vidámságot a szívekbe.

Nézzük például a Starmixet, amely öt gumicukor véletlenszerűnek tűnő, de mégis gondosan összeválogatott keveréke, amely arra ösztönöz, hogy szabadjára engedd a fantáziádat és történeteket gyárts a csomagban lapuló mókás tükörtojás, frissítő Happy Cola, klasszikus Goldbären mackó, színes varázsgyűrű és habtalpas Love Hearts formái, ízei, textúrái köré! Például így:

A különböző ízű, puhaságú és illatú, eltérő rugalmasságú szemek talán a HARIBO univerzum öt képzeletbeli bolygóját jelképezik? Vagy kommunikációs szettel van dolgunk? Egy kólásüveget felmutatva várhatod az italodat. Ha éhes vagy, egy tükörtojásra böksz. A Goldbären-nel felvidíthatsz másokat. A gyűrűt ujjadra húzva elmerenghetsz a nagy Ő-n. A szív természetesen önmagáért beszél.

Akár hagyjuk a fantáziánkat szárnyalni, akár prózai módon csak fogjuk a zacskót, és majszolni kezdünk belőle, úgy tűnik, Einsteinnek igaza volt. Mindkét esetben bizonyíthatjuk, hogy az ötféle színes szem közti titkos összefüggés rejti magában az öröm még felfedezésre váró képletét.
Az öröm képlete 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik