Élet-Stílus

Az ikonikus interjú főszereplője, akit egy informatikai szakértővel tévesztettek össze, perelni akarja a BBC-t

Ő egy állásinterjúra érkezett a stúdióhoz, de aztán összekavarodtak a dolgok.

Guy Goma még 2006-ban egy állásinterjúra ment el a BBC-hez, de végül élő adásban kötött ki, mert a csatorna News24 hírműsorának munkatársai összetévesztették az eredetileg megkérdezni kívánt informatikai szakértővel, Guy Kewney-vel. A hírhedt, a meglepettségtől elég komoly zavarban levő Gomával készül interjú azóta hatalmas népszerűségre tett szert.

Akik nem értenék, az akkor még kvázi újdonságnak számító online zeneletöltéséről kérdezték Gomát, de bőven elég csak az arcát figyelni, mennyire zavarban volt szegény.

A ma már 54 éves számítógép-szerelő Goma, noha az elmúlt 17 évben számtalanszor levetítették a vele készült interjút (a fenti BBC által a YouTube-ra felrakott videót is 5,2 millió megtekintésnél jár a hét évvel ezelőtti feltöltése óta), egy fillért sem kapott érte. Az Accidental Celebrities (magyarul Véletlenül celebek) podcast-sorozatnak azt mondta, szerinte megilletnék pedig a jogdíjak, ezért perelni tervezi a BBC-t.

A podcastben megkérdezték tőle, hogy a BBC valaha felvette-e vele a kapcsolatot, mire azt felelte:

Én felvettem velük, de ők nem válaszoltak

– idézi a Guardian.

A műsor két házigazdája, Josh Pieters és Archie Manners is azt mondja a műsorban, hogy ez „hallatlan igazságtalanság”, Goma pedig erre úgy reagált:

Közel 20 éve használják, de egy fillért sem fizettek nekem. Mikor látom, hogy néha milliókat fizetnek egyeseknek, akkor az az interjú gazdagabbá tette őket.

Goma – aki az állást utána nem kapta meg – jelenleg egy tanulási nehézséggel küzdő embereket támogató jótékonysági szervezetnél dolgozik és arra is gondolt, ír a történetéről egy könyvet Wrong Guy címmel (szójáték a keresztnevével, másik srácot és másik Guy-t szintúgy jelent).

A 2006 keveredés után közvetlenül úgy lehetett tudni, Goma az eredetileg meginvitált Kewney taxisofőrje volt, csak később tisztázódott, hogy egy informatikai pozíció miatt érkezett állásinterjúra a BBC-hez. Később egy újabb interjúban is szerepelt Goma a brit közmédiánál, amelyben elnézést kért Kewney-tól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik