Élet-Stílus

Sírva kérdi videójában az üvegcsontú kisfiú, hogy miért bántják

A romániai tiktokker állítja, többen is a letiltását akarják elérni.

Kevin Gabor egy Romániában élő kisfiú, aki az osteogenesis imperfecta nevű ritka, örökletes betegségben szenved. Az üvegcsontú betegek egészen kicsi ütések hatására is csonttöréseket szenvednek, ezért vannak, akik egész életüket burokban töltik, és mire felnőnek, sokszor súlyosan mozgáskorlátozottá válnak.

Kevin azonban tökéletesen megtalálta a betegsége mellett is végezhető időtöltést: tartalmakat készít a TikTokra – a fiúnak több mint 700 ezer követője van a platformon. Játékokról, ételekről, városokról posztol, egy-egy videója általában 15-20 ezres nézettségű.

Kivéve az egyik legutóbbit: több mint 6,6 milliószor látták azt a – lentebb is megtekinthető – felvételt, amiben a kisfiú sírva kérdezi az online zaklatóitól, hogy miért bántják őt. Kevin azt mondja, egyesek azt akarják elérni, hogy a TikTok letiltsa a profilját.

Miért próbálnak egyesek kitiltani a TikTokról? Nem értem. Semmi rosszat nem tettem veletek. Tudjátok, hogy nem játszhatok, nem futhatok, nem lóghatok kint a barátaimmal, nem csinálhatok egy csomó mindent, mert eltörhet valamim. De van egy online közösségem, hogy megoszthassak nekik dolgokat, és barátokat szerezzek, és ti megpróbáljátok ezt elvenni tőlem. Ez nem fair.

– mondja könnyek között a kisfiú.

@k3vingabor

😢😢

♬ original sound - K3VIN_G

Több mint 80 ezren szóltak hozzá a videóhoz, Dél-Afrikától az Egyesült Államokig számos országból írtak Kevinnek, hogy ne adja fel, köztük Rosie O’Donnell színész-aktivista és a Mama Tot néven ismert influenszer, Ophelia Nichols is, aki saját videót is gyártott, amelyben a kisfiú védelmére kelt. Azt mondja a felvételen Kevinnek, hogy sajnos gonosz emberek mindig is lesznek, de ettől még nem érdemes abbahagynia, amit csinál, hiszen rengetegen szeretik őt.

Az utolsó mondatban pedig a zaklatókhoz fordul: „És mindenkinek, aki terrorizálja őt: Álljatok le!”

@shoelover99 #stitch with @K3VIN_G ♬ original sound - ophelia 🦋

Ajánlott videó

Olvasói sztorik