Élet-Stílus

Hatalmas tömeg torlódott fel péntek éjjel a Sziget K-hídján

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Helyszíni beszámolók szerint péntek este óriási tömeg várakozott a hazajutásra a Sziget Fesztivál lefontosabb gyalogos összekötőjeként szolgáló K-hídon. A hídra áramló forgalmat biztonsági őrök szabályozták, és volt aki egy-másfél órát várt a kijutásra – írja a Blikk.

A Sziget a kellemetlen helyzet kialakulása után szombat hajnali 3 óra környékén a közösségi médiafelületein jelezte, a lassított kiengedésre biztonsági okok miatt van szükség. A Telex szerint a biztonsági őrök azt mondták, a túlterhelés megakadályozása miatt lassítják a forgalmat.

A K-hidat belülről kordonozták el, és nagyjából három egyembernyi résen lehetett átmenni a város felé.

Jónéhány éven át a rafinált fesztiválozók nem a K-, hanem a H-híd felől érkeztek gyalog vagy taxival a fesztiválra, hogy elkerüljék a hosszú sorokat. Ennek azonban vége, ugyanis idén már senkit nem engednek be a H-hídra.

Az óbudai K-híd felújítása régóta várat magára, amely évente egy hétig a Sziget Fesztivál egyik legfontosabb gyalogos közlekedési pontja. Azt, hogy az eredetileg vonatközlekedést szolgáló, 1955-ben átadott, 98 méteres építménynek felújításra van szüksége, azt Bús Balázs, a III. kerület korábbi fideszes polgármestere is elismerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik