Élet-Stílus

Melegről hidegre váltotta a vizet a zuhany alatt, eltört a nyaka

Az Afganisztánt is megjárt volt katona zuhanyzása nagyon rossz véget ért.

Adrian Scott azon kapta magát július 8-án, hogy a földön fekszik, és nem tud mozogni. Kórházba szállították, ahol az orvosok azt mondták neki, valószínűleg azért tört el a nyaka, mert a zuhany alatt a vizet melegről hidegre állította – írta a Mirror.

A 33 éves korábbi skót katona, aki megjárta Afganisztánt is, így emlékszik vissza:

Az orvosok azt mondták, hogy az egyetlen dolog, ami az összeomlásomat okozhatta, hogy a testem sokkot kapott a hirtelen hőmérsékletváltozástól. Nagyon sok hidegzuhanyt vettem az utóbbi évek alatt, hogy felfrissítsem magam, de miután beszéltem az orvosokkal, ráeszméltem, milyen veszélyes lehet.

Scott néhány nappal a baleset előtt mondott fel az előző, már civil munkahelyén, hogy az eset után két nappal már beálljon az új helyre. Most viszont 12 héten át képtelen lesz dolgozni, nyakmerevítőt kapott és el kell adja az autóját, hogy megpróbálja kifizetni a számláit.

Alapvetően heti öt alkalommal megyek edzeni, és nagyon aktív életmódot folytatok. Egy ilyen megakadás komoly mentális kihívásokkal is jár.

Azt még nem is tudni, az eset jár-e hosszútávú következményekkel az egészségére nézve.

Barátnője, a 25 éves Honor Jenkinson egy adománygyűjtő kampányt indított a kezelés és a többi kiadás fedezésére a GoFundMe-n, ahol eddig 3600 font (1,6 millió forint) jött össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik