Élet-Stílus

Saját Instagram-oldalán számoltak be a 14 éves influenszer haláláról, de az édesapja nem hajlandó megerősíteni a hírt

Ami még furcsább, hogy a 3,4 millió követővel rendelkező tinédzser halálát a vancouveri rendőrség sem tudta megerősíteni.

Szerdán jelentették be a 3,4 millió követővel rendelkező 14 éves kanadai influenszer, Lil Tay Instagramján, hogy a kamaszlány és testvére tragikus hirtelenséggel elhunyt. Azonban a Vancouverben élő gyerekek édesapja nem volt hajlandó megerősíteni a gyerekei halálát, amikor a New York Post munkatársai ezt kérték tőle.

Az amerikai bulvárlap azt írja, hogy amikor felhívták a férfi ügyvédi irodáját, akkor a vonal túlfelén lévő hang Chris Hope néven mutatkozott be, és azt állította, hogy ő Lil Tay édesapja, de lánya halálhírét nem volt hajlandó megerősíteni.

„Nem tudok most semmilyen nyilatkozatot adni. Sajnálom – nem tudok” – mondta a kétperces telefonbeszélgetés egy pontján, majd arra a kérdésre, hogy akkor valaki más meg tudná-e erősíteni a lánya halálhírét, rejtélyesen csak annyit felelt, hogy „nem, nem tudok róla”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lil Tay (@liltay) által megosztott bejegyzés

A lap a vancouveri rendőrséget is megkereste, de onnan is azt a választ kapták, hogy egyikük haláláról sem kaptak bejelentést.

Egyelőre nem tudunk róla, és nem nyomozunk

– nyilatkozta a rendőrség szóvivője. A bulvárlap munkatársai emellett Brit Columbia állam halottkémi hivatalát, és a Claire Eileen Qi Hope néven anyakönyvezett fiatal internetes híresség édesanyját, Angela Tiant is megpróbálta elérni telefonon keresztül a munkahelyén, de nem jártak sikerrel.

A halálhír árnyékában először elkezdtek terjedni olyan információk, miszerint a fiatal influenszert az apja és más családtagjai is bántalmazták. Illetve felmerült az is, hogy Lil Tay és a testvére valójában nem halt meg.

Például a lány korábbi menedzsere is hasonló kételyeknek adott hangot.

„Tekintettel a jelenlegi körülmények összetettségére, olyan ponton vagyok, ahol nem tudom véglegesen megerősíteni vagy cáfolni a család által kiadott nyilatkozat” – írta Henry Tsang a közösségi oldalán, a Daily Beast megkeresésére pedig azt állította, hogy jelenleg is kapcsolatban áll olyan személyekkel, akik jól ismerik a család helyzetét.

Lil Tay problémás családi hátteréről egyébként azután értesült először az internetes nyilvánosság, hogy az egyik bátyja, Jason Tian Hope 2021 áprilisában létrehozott egy online közösségi adománygyűjtést a húga számára a GoFundMe nevű oldalon.

Jason szerint a testvérét fizikailag és mentálisan is bántalmazta az édesapja, és, illetve el is hanyagolta őt, miután elváltak a volt feleségével.

A Lil Tay halálát bejelentő Instagram-poszt szerint a bátyja is meghalt – bár az nem világos, hogy az elhunyt testvér Tian-e.

Chris Hope-nak diszfunkcionális otthona volt, és sokféle ázsiai nőt vitt haza, akikkel a kamaszlány jelenlétében került intim viszonyba, ráadásul a férfi új felesége is rendszeresen bántalmazta Lil Tayt – állítja az adománygyűjtést elindító féltestvér, aki a halálhír megjelenése óta szintén nem adott életjelet magáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik