Élet-Stílus

Minden tulajdonát eladta, majd feltette egyetlen rulettpörgetésre egy brit férfi

Holger Leue / Getty Images
Holger Leue / Getty Images
Őrült, vagy vakmerő? Alighanem mindkettő volt egyszerre a brit Ashley Revell, amikor közel két évtizeddel ezelőtt minden tulajdonát pénzzé tette, majd Las Vegasba utazott, hogy az egész összeget feltegye egyetlen rulettpörgetésre.

Ashley Revell alighanem az egyik legmerészebb és egyben legfelelőtlenebb ember a világon. A brit férfi 2004-ben, 33 éves korában hónapokat töltött azzal, hogy mindenét eladja: nem csak a házát és az autóját, hanem szó szerint az összes tulajdonát, beleértve a ruháit is – idézi fel a történetet a Lad Bible című brit bulvárportál.

Revell a pénzzel Las Vegasba utazott, ahol besétált Plaza Hotel & Cansinoba, hogy egyetlen rulettpörgetésre tegye fel minden vagyonát: 76 ezer 840 fontot. A font akkoriban nagyjából a dupláját érte annak, amit manapság, vagyis mai árfolyamon számolva Revell hozzávetőlegesen közel 70 millió forintot tett kockára. A férfinek egy dokumentumfilmes stábot is sikerült meggyőznie, hogy kísérjék el a kalandjára.

Revell úgy tervezte, hogy a pénzét a feketére fogja tenni, vagyis, ha nyer, megduplázza a vagyonát, ha veszít, mindene elúszik. A legutolsó pillanatban döntött úgy, hogy mégis inkább a pirosra fogad. Néhány idegtépő másodperc után a golyó a piros 7-es mezőn állt meg.

Ashley Revell tehát nyert, vagyis megduplázta a pénzét, a későbbiekben azonban kevésbé volt szerencsés. Nyereményét egy online póker vállalkozásba fektette, de a cég csődbe ment, miután az Egyesült Államokban betiltották az online pókert. Később, a maradék pénzéből motorral járta be Európát, majd tavaly egy újabb internetes vállalkozást alapított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik