Élet-Stílus

Egy nagyfőnök mindig beveti ezt a titkos kávétesztet az állásinterjúkon

librakv / Getty Images
librakv / Getty Images
Egy állásinterjún mindig jóval több dolog történik annál, amennyi a felszínen látszik. A munkaadók hajlamosak titkos trükkökkel is tesztelni a jelentkezőket.

Felfedte egyik állásinterjús trükkjét Trent Innes, a Xero könyvelőplatform volt ügyvezető igazgatója, jelenleg a SiteMinder szállodaipari portál növekedési igazgatója – írja a LadBible nevű brit bulvárportál.

Innes egy podcastben mondta el, hogy rengeteg embert felvételiztetett már a karrierje során, de a kávés trükköt egyetlen alkalommal sem hagyta ki.

A dolog úgy zajlik, hogy Innes minden jelentkezőt körbe vezet az irodában, mintha csak meg akarná mutatni a pályázónak, hova jelentkezett. Az utolsó állomás a konyha, Innes pedig valami módon mindig eléri, hogy a pályázó egy itallal a kezében lépjen ki, ami általában egy kávé, de lehet egy pohár víz is.

Innes ezután leül a jelentkezővel, megejtik az interjút, az igazgató pedig megfigyeli, hogy a jelölt visszaviszi és elmossa-e maga után a csészéjét, poharát, vagy pedig az asztalon hagyja. Utóbbi esetben, bármilyen képességei is vannak a jelöltnek, Innes biztosan nem fogja felvenni.

„Képességeket bármikor lehet fejleszteni, tudást bármikor lehet szerezni, de az ember személyisége nehezen változik” – magyarázza Innes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik