Élet-Stílus

Túl gyorsan ivott túl sok vizet: belehalt a kétgyermekes anya

WRTV
WRTV
Vízmérgezésben halt meg egy 35 éves nő július elején, az indianai Monticelloban. A családja korábban nem is hallott a vízmérgezésről, ezért szeretnék rá felhívni az emberek figyelmét.

Ashley Summers az indianai Freeman tavon töltötte a függetlenség napi hosszú hétvégét a családjával. Július 4-én, kedden a 35 éves nő rosszul érezte magát, folyamatosan szomjas volt, úgy érezte, nem tud elég vizet inni – írja egy helyi hírportál.

A család hazatért, Ashley egyre rosszabbul lett, a garázsban elveszítette az eszméletét. Hiába szállították kórházba, már nem tért magához. Később kiderült, hogy a nő halálát vízmérgezés okozta.

Devon Miller, Ashley testvére azt mondja, a család azt látta, hogy Ashley szinte egyszerre ivott meg négy kisüveges, vagyis összesen nagyjából két liter vizet. A nő közben folyamatos szomjúságra, fejfájásra, szédülésre panaszkodott.

Dr. Blake Froberg toxikológus azt mondja, a vízmérgezés ritka, de létező jelenség. Általában a nyári hónapokban következik be, jellemzően sportolóknál, vagy olyan embereknél, akik a szabadban dolgoznak, rengeteg vizet isznak és emiatt lecsökken a szervezetükben a nátrium szintje. A vesék nagyjából egy liter vizet tudnak megtisztítani óránként, ennél nagyobb mennyiség fogyasztása okozhat problémát.

Az orvos azt tanácsolja, hogy ha valaki sok időt tölt forróságban, túl sok víz ivása helyett fogyasszon lédús gyümölcsöket, vagy igyon elektrolitokat tartalmazó sportitalokat, hogy fenntartsa a szervezetében a víz és a nátrium megfelelő arányát.

A vízmérgezés korai tünetei a rendkívüli fáradtság, az erős szédülés és fejfájás. Ha gyanítható, hogy valaki vízmérgezés miatt van rosszul, azonnal mentőt kell hívni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik