Élet-Stílus

A hotel menedzser elárulta, mi az, amit sosem használ a szállodákban

És hogy miért érdemes elmosni a poharakat, mielőtt iszunk belőlük.

Traveling hotel manager (utazó szállodaigazgató) néven posztol a TikTokra egy nő – a videókban hasznos tanácsokat ad arról, mit hogyan (ne) használjunk a szállodai szobánkban.

Közel egymilliós nézettségű lett az a bejegyzése, amelyben óva inti a turistákat a hotelszobák fürdőszobáiban elhelyezett tisztálkodási szerek használatától. Az alább is megnézhető videóban azt tanácsolja: soha ne használjuk ezeket a pumpás adagolóval ellátott flakonokat, pontosabban a tartalmukat.

Íme a tanácsom: soha ne használd ezeket. Miért? Mert nem biztonságosak. Ezek (az adagolók – a szerk.) levehetők, és az előző vendég bármit beletehetett, amit csak akart. Hajfestéket, szőkítőt, bármit.

@travelinghotelmanager #travelinghotelmanager #dontusethese ♬ original sound - TravelingHotelManager

A videó készítője azt mondja, ő mindig visz magával sampont, tusfürdőt, de ha netán valaki otthon felejtene bármit, kérhet a szállodák recepcióján kisebb kiszerelésű, mások által még nem használt flakonokat.

A Daily Mail emlékeztet, hogy egy korábbi TikTok-videóban hasonló tanácsot adott egy egykori szállodaigazgató, aki elmondta: látott ő már sok mindent ezekben a flakonokban, ezért csak olyat érdemes használni, ami zárható, tehát csak a hotel személyzete által lehet feltöltve.

Visszatérve az utazó hotelmenedzserre: az újabb videójában arra figyelmeztet, hogy a szobákban – legyen szó akár az ötcsillagos szállodák lakosztályairól – elhelyezett poharakat mindig célszerű elmosni első használat előtt. Tapasztalatai szerint ugyanis ezeket tízből kilenc alkalommal nem mossák el, csak eltörlik. Ő maga már látott olyat, hogy a poharat egy párnahuzattal törölte át egy takarító.

@travelinghotelmanager Always wash before using! #cleaningshortcuts #notsterile ♬ original sound - TravelingHotelManager

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik