Élet-Stílus

Egymásra licitálnak lányok TikTokon, ki keresi a legkevesebb munkával a legtöbbet

Tunya lány munkák.

Új mozgalom kezd elindulni a Tiktokon, aminek az a lényege, hogy lányok azzal kérkednek, hogyan fizetik meg őket jól azért, hogy a lehető legkevesebb munkát végezzék el cserébe, mindezt a #lazygirljob, vagyis a #tunyalánymunka hashtag alatt – írja a Daily Mail.

Így például az egyik Tiktoker azt közli az egyik videójában:

Csak annyi dolgom van, hogy e-maileket, dokumentumokat másolok át, van még napi 2-4 hívás, bármikor szünetet tarthatok, meghallgatom a podcastomat, miközben szép fizetést kapok.

@princess__lucas honestly a vibe #stadiums #football #agencylife #work #moneyaffimek #uni #notts ♬ Folake Challenge by Anyta - anyta.

Más azt írja, ő annyit netflixezik, tiktokozik munka közben, amennyit nem szégyell. Olyan is van, akinek azért fizetnek napi 50-100 dollárt (17-35 ezer forintot), hogy virtuális barát legyen. Vagy éppen telefonos applikációkat tesztel 25-35 dollárét( 8-12 ezer forintért).

Szakértők szerint ez a trend is arra mutat rá, hogy az újabb generációk teljesen újraértékelik a munka helyét az életükben, ami a covid-járvány alatt kezdett kibontakozni.

@raeandzeebo Loving it🥰 #fyp #xyzbca #job #lazygirljob #corporate #9to5 #officelife #workbreak #VikingRise ♬ Summer Background Jazz - Jazz Background Vibes

Gabrielle Judge, aki állítólag elindította a trendet azt mondja, a „tunya” szó csak egy reklámfogás, az egész igazából a munka és a magánélet egyensúlyáról szól.

Mások viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy nem biztos, hogy jó így hozzáálnia a munkához, érdemesebb megtalálni azt, ami érdekel, kihívást jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik