Élet-Stílus

Lefeküdt egy diákjával, arról vallott, milyen szexuális bűnelkövetőnek lenni

Getty Images
Getty Images
3,4 millió forintnyi pénzt kapott, hogy segítsen a társain.

Eppie vagyok, anya, feleség, lány, nővér, barát, önkéntes, vállalkozó és szexuális bűnelkövető

– írja bemutatkozás a blogján a most 37 éves Eppie Sprung, aki a dumfiesi katolikus gimnázium angoltanárként 2012-ben lefeküdt az egyik 17 éves diákjával. Elvesztette a munkáját és férjét is, hathónapnyi közösségi munkavégzésre ítélték, illetve pszicho-szexuális tanácsadáson kellett részt vennie. Később alkalmatlannak nyilvánították a tanításra, törölték a nyilvántartásból is.

Azt írja, az előbb idézett mondatot leírni nem volt egyszerű, pláne nem együtt élni vele.

De itt tartunk. Nagyon régen egy sor rossz döntést hoztam, amellyel sok embert megbántottam, és oda vezettek, hogy az életem hátralevő részét a szexuális bűnelkövető címkével kell leélnem.

Mára a New Chapter Scotland elnöke, amelynek az a célja, hogy „segítsen elkerülnie a lehetséges diszkriminációt” a bűnügyi nyilvántartásban szereplő embereknek. Valamint, hogy helyen adjon nekik, hogy

megosszák egymással tapasztalataikat, hogy segítsen kiutat találni másoknak az életük kihívásaiban, és hogy segítsen a büntetlen előéletűeknek megérteni a büntetett előélet életfogytigalani hatásait.

Sprung egy jótékonysági szervezetet szeretne a szervezetből létrehozni, ami segítene a korábbi bűnelkövetőkön. Ehhez most állami segítséget kapott, a Nemzeti Lottó Közösségi Alaptól 7530 fontot, azaz úgy 3,4 millió forintot adott neki egy weboldal létrehozására.

Az alap azzal magyarázta a döntését, hogy a weboldal a büntetett előéletű skótoknak gyakorlati információkat ad a továbblépésre, és hogy a társadalom hasznos tagjai legyenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik