Élet-Stílus

Dévényi Tibor még mindig vállal fesztiválfellépéseket: Bottal sántikálok el a színpadig

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A Szigetre viszont már évek óta nem megy.

Hiába 76 éves, Dévényi Tibor idén is számos fesztiválon lép fel dj-ként.

Nyáron már ott voltam az EFOTT-on és a Campus Fesztiválon is. Augusztusban az MCC fesztiválon lépek fel, és számos más fellépés is vár még rám a nyáron. A Szigetre azonban már ötödik éve nem megyek, pedig az első pillanattól kezdve mindig fellépő voltam. De mostanra már nagyon sok a külföldi ott. Tibi bácsi csak a magyaroknak Tibi bácsi! Egy részeg holland rocker mit kezdene a zenével, amit játszok?

árulta el a Bors megkeresésére, majd így folytatta:

A retro zene örök, egy Beatles-szám, vagy az ABBA-tól a Dancing Queen sosem megy ki a divatból. Ameddig van rá igény és bírom, dj-zek tovább.

A lap kérdésére elárulta, jól szolgál az egészsége, ám egy műtét miatt már sokszor bottal közlekedik.

Volt egy lábujj-műtétem, ami miatt még kicsit bicegek, ezért bottal sántikálok el a színpadig. Egy fesztiválon elég göröngyös a talaj, nem hiányozna elesni. Egyébként nincs ebben semmi szégyellnivaló: Cserhalmi György és Bodrogi Gyula is bottal jár már.

Dévényi Tibor két évvel ezelőtt feleségül vette kedvesét, párjával, mint mondja, „szépen megvagyunk”. Az unokák azonban még hiányoznak az életéből.

A fiaim 22 és 35 évesek, elvárnám már, hogy legyen unokám. De mindig a szememre vetik, hogy én is 40 éves voltam, mikor először megházasodtam, tehát van idejük! Mire én: »Lehet, hogy nektek van, de nekem talán nincs!« Bár most jól szolgál az egészségem, ahogy Márai Sándor mondta: »Várom a behívót, nem sürgetem, de nem is halogatom«.

Kapcsolódó
75 évesen újra megnősült Dévényi Tibor
Tizennégy együtt töltött év után vette el kedvesét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik