Élet-Stílus

Tudta, hogy Barbie Kenjének van vezetékneve is?

Mathew Tsang / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Mathew Tsang / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Meg egy másik keresztneve. Meg szülinapja.

Az 1959-ben bemutatott Barbie baba párja, Ken, akit először 1961-ben árusítottak. Egészen pontosan 1961. március 11-én került először a polcokra, így ez a dátum a születésnapja (tehát Halak) – írja a Mirror.

De ennél jóval érdekesebb, hogy ő nem csak Ken. Nem ennyi a neve, van vezetékneve és második keresztneve is:

Kenneth Sean Carson.

Keresztnevét, mármint a Kent, a Mattel-alapító pár fia után kapta, Kenneth Handlerről. Ami azok után nem annyira meglepő választás, hogy Barbie pedig a lányukról, Barbara Handlerről lett elneveztve, így lett Barbara Millicent Roberts. Ken Handler egyébként 1994-ben agydaganatban halt meg, 1989-ben a Los Angeles Timesnak adott interjút az igazi Ken, aki arról beszélt, ő és a baba teljesen más alkat:

Ken baba Malibu. Lemegy a strandra és szörfözik. Ő az amerikai tökéletesség. Én szeretek zongorázni és feliratos filmeket nézni. Én egy gyík voltam, egy igazi gyík. Minden lány azt hitte, hogy egy gyökér vagyok.

Hogy a Seant honnan kapta a mozikban a Ryan Gosling által eljátszott karakter, azt nem tudni, a vezetéknevét ugyanakkor igen. Barbie és ő is a Mattel reklámügynökségének a neve alapján kapta, vagyis a Carson/Robertsből jön.

A babát a házaspár azért alkotta egyébként meg, mert Barbie létrehozása után sokan panaszkodtak arra, hogy miért szingli.

A Barbie filmről itt olvashatják el a kritikánkat, munkatársunk odavolt érte, de az alkotás marketingjére is rengeteget költöttek, amiről pedig itt írtunk. Az Első kézből podcastünkben pedig arról volt szó, hányan nem értik a Barbie-filmet, hányan nézik rózsaszínben és vajon töketlen-e Ken?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik