Élet-Stílus

Kiakadt az apa, amiért az anyósa whiskyvel segítette a hathónapos gyerek fogzását

Getty Images
Getty Images

Az alkoholból csak a baj van: családi balhé tört ki néhány csepp whisky körül, miután a nagyi a szesszel igyekezett segíteni hathónapos unokája fogzási fájdalmain. A kislány anyja a Reddit Am I the Asshole? azaz Én vagyok a seggfej? fórumán kérte ki a közösség véleményét arról, hogy vajon a férjében van-e a hiba, amiért kiakadt az anyósára, miután az whiskyvel dörzsölte be a gyerek ínyét.

A nő leírta, hogy kislányuk nagyon megszenvedi a fogzást, ezért kért tanácsot az anyjától, akinél épp látogatóban voltak, a tanácskérés gyorsan tettekbe fordult, és a nő szerint az alkohol mintha valóban megnyugtatta volna egy kicsit a gyereket. Azonban, miután hazaérve elmesélte, mi történt, a férje kiborult, mondván ezzel a mama ártott a gyereknek, és egyáltalán nem enyhítette a fájdalmát. Mi több, a vita odáig fajult, hogy a férfi kijelentette, hogy a nő nem viheti át többet a gyereket az anyjához, sőt, az apa ez után kivett két szabadnapot, és paranoiásan figyelte, hogy neje mit csinál a gyerekkel. A nő szerint a férje igazságtalan volt, és arra volt kíváncsi, a közösség hogy látja a helyzetet.

Ám egyértelmű választ nem kapott: a kommentelőket megosztotta a kérdés, volt, aki szerint az Internet korában igazán nem tart semeddig utánanézni, hogy egy régi házi praktika biztonságos-e, mások szerint viszont az interneten kiválogatni a hiteles információkat egyáltalán nem olyan könnyű. Másvalaki szerint a helyzetben az egyedüli problémás viselkedést a férj produkálta, az eset ugyanis nem akkora ügy, hogy ne lehetett volna megbeszélni, semmi nem indokolta a paranoiás viselkedést, és azt firtatta: ha egy ilyen apróságból ekkora balhé lesz, akkor mi lesz, ha valami tényleg fontosról van szó?

A módszer egyébként az idősebb korosztályban régóta ismert, és sokan máig hisznek benne annak ellenére, hogy egy ideje a tudomány már megcáfolta a gyakorlat hatásosságát, és felhívta a figyelmet a veszélyre, hogy a whiskey valójában pont, hogy károsíthatja a fogínyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik