Élet-Stílus

Jamie Lee Curtis úgy gondolja, már nem élne, ha most lenne drogfüggő

Amanda Edwards / Getty Images
Amanda Edwards / Getty Images
Két évtizede józan.

Jamie Lee Curtis nem hiszi, hogy ma még élne, ha a fentanilhoz hasonló erős drogok elterjedtek volna, mielőtt kijózanodott. Erről egy pénteki tévéműsorban beszélt, amiről a PageSix számolt be.

Ópiátfüggő voltam, és imádtam ópiátokat szedni. Ha a fentanilhoz olyan könnyen hozzá lehetett volna férni akkoriban, mint manapság, én már halott lennék

– nyilatkozta a színésznő, aki több mint húsz éve számolt le függőségével, azóta józan. Nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy évekkel ezelőtt nem végezte a börtönben.

Soha nem tartóztattak le. Nem hoztam olyan szörnyű döntéseket betépve vagy befolyásoltság alatt, amiket aztán egész életemben bánnom kéne. Vannak olyan nők a börtönben, akiknek az életét a drog és az alkohol tette tönkre – nem erőszakos bűnözők, nem szörnyű emberek, csak függők. Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy nekem nem ez volt az utam, pedig efelé tartottam.

Fentanil

A fentanil a kábítószerek körébe tartozó gyógyszer, az egyik legerősebb, klinikai alkalmazásban lévő szintetikus kábító fájdalomcsillapító (analgetikum) és intravénás anesztetikum (narkotikum). Az Egyesült Államokban a leghalálosabb drognak tartják. Azért különösen veszélyes, mert elenyésző a különbség a fogyasztói és a halálos dózis között, így nagyon könnyen túladagolható.

Egyre több ember halálát okozza fentanil, köztük nagy valószínűséggel Robert De Niro unokájáét is.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik