Élet-Stílus

Eladta 8 hónapos babáját az indiai pár, hogy vehessenek egy iPhone-t

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Instagramra akartak a telefonnal tartalmakat készíteni.

Azzal gyanúsítanak egy nyugat-bengáli párt, hogy eladták a nyolc hónapos fiúkat, hogy a pénzből vegyenek egy iPhone 14-est és videókat készíthessenek az Instagramra – írja a Straits Times.

Az anyát, akit csak Sathiként neveztek meg, letartóztatták a rendőrök, az apa, Jaydev továbbra is szökésben van.

A szomszédok akkor lettek figyelmesek arra, hogy valami nincs rendben, hogy a gyereket nem látták már egy ideje, a szülők pedig közömbösen viselkedtek, mikor rákérdeztek náluk, annyit mondtak mindössze, hogy rokonoknál van a fiú.

A másik jel az volt, hogy a pár – akinek van egy hétéves lánya is – vett egy iPhone 14-et és Instagram Reels videókat készítettek vele, noha a telefonra nem lett volna elegendő pénzük, nem olyan körülmények között éltek.

A szomszédok a helyi tanácsost értesítették a helyzetről, aki pedig felkereste a rendőrséget. A hatóságok megtalálták a gyereket is egy nőnél, Nyugat-Bengál egy másik településén.

A szülők ellen emberkereskedelem mellett kábítószerrel való visszaélés miatt is vádat emeltek.

A lap emlékeztet arra, hogy volt egy hasonló eset 2016-ban Kínában, Fucsien tartományban, ott a szülők egy iPhone-ért és egy motorért adták el a 18 napos gyereküket. Az apa három, az anya négy évnyi börtönt kapott. Az anya akkor úgy védekezett:

Engem is örökbe fogadtak, a szülővárosomban sokan továbbadták a gyerekeiket, hogy más nevelje fel. Tényleg nem tudtam, hogy ez illegális.

Márciusban pedig egy ausztrál nő állt a bíróság elé, akiről kiderült, megpróbálta eladni a még meg nem született gyermekét egy iPhonért. Kilenc évre ítélték el, de nem ezért, ez a per alatt derült ki, hanem mert kétkislányát hagyta az autóban meghalni, miközben a kocsiban a hőmérséklet 61,5 fokra rúgott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik