Élet-Stílus

Császár Előd a balesetéről: Felépítették, hogy én vagyok a senkiházi, hülye csicska popsztár

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Az eset súlyát nem akarja kisebbíteni ennek ellenére.

A Telexnek adott interjút Császár Előd. Az 50 éves zenész a kilencvenes évek Magyarországának meghatározó alakja volt a popzenében, sikereire így emlékezett vissza:

Nekem főként ‘93-tól kezdve az volt a mániám, hogy mi úgy nézünk ki, mint a Pet Shop Boys, de úgy szólunk, mint a Take That. Akkor ez volt a recept. Iszonyú hülyeség: nem voltunk Pet Shop Boys, ehelyett pont úgy festettünk, mint a Take That és a Modern Talking, csak nem volt gitár a kezemben.

Karrierje 1998-ban derékba tört, mikor autóbalesetet szenvedett, ahol meghalt egy 25 éves rendőr. A zenész felfüggesztettet és 100 ezer forintos bírságot kapott, a tárgyalást óriási médiafigyelem övezte. Császár azt mondja, nem kisebbíti az eset súlyát, ám bántja, hogy a bulvársajtó mostohán kezelte őt a baleset miatt. Úgy véli, megalapozatlan cikkek tömkelege született akkoriban, amelyek a baleseti jegyzőkönyvet is elferdítették.

Nemrég összetalálkoztam azzal az újságíróval, aki miatt azt hiszik, hogy én előztem a sort. Ez nem így van. Viszont anno sikerült ezt úgy felépíteni, hogy én vagyok a senkiházi, hülye csicska popsztár. Ő pedig a világ legnagyobb reménységű rendőrtisztje. Egyáltalán nem őt akarom bántani, nehogy félreértsük. Csak arról van szó, hogy egyik pillanatról a másikra megvetendő lett, amit képviseltem, hiába cipelt mindenki a vállán ünnepelve azelőtt 24 órával.

A baleset után, évekkel később Shane 54 néven tűnt fel ismételten. DJ-ként ért el nemzetközi sikereket, amelyekről a magyar sajtó hallgatott. A fél világot végigturnézta, számos amerikai fesztiválon fellépett.

Volt év, amikor 400 ezer mérföldet utaztam Lufthansával, és ezek csak az Amerika és Magyarország közti utak. Talán három olyan nagy amerikai fesztivál van, ahol nem játszottam

– fogalmazott.

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik