Élet-Stílus

Ejtette a bíróság Harry herceg telefonhekkelési ügyét

Max Mumby / Indigo / Getty Images
Max Mumby / Indigo / Getty Images
Ezzel még nem ért véget a per.

Harry herceg a brit Mirror Group Newspapers (MGN) lapkiadóval pereskedik, mert állítása szerint iskoláskora óta jogellenesen gyűjtenek információkat róla, aminek részeként szerinte egyebek mellett a telefonját is meghekkelték. Utóbbi vádakat csütörtökön elutasította a bíróság, ahogyan azt is, hogy „titkos megállapodás” állt fent a Buckingham-palota és a sajtó között. Ezt az ítéletet meghozó bíró valószínűtlennek nevezte, hozzátéve: a herceg állítása „nem érte el a hihetőség és a megalapozottság szükséges küszöbét” – írja a PageSix.

A kiadó „jelentős győzelemként” ünnepelte az ítéletet.

Bár ebben az ügyben jogi vereséget szenvedett a bíróságon, Harry hercegnek továbbra is joga van perelni a kiadót, amiért az más állítólagos illegális tevékenységekkel információkat szerzett róla és családjáról. Ebben az ügyben januárban kezdődik meg a tárgyalás, hacsak előtte nem születik megegyezés a felek között.

Júniusban hosszabban is írtunk a perről, ez itt olvasható:

Kapcsolódó
33-ból 1, avagy miért ment ölre Harry herceg a brit bulvármédiával?
Egy brit újságkiadó ellen indított pert Harry herceg, aki megelégelte, hogy szerinte törvénytelen eszközökkel szereztek róla és családjáról információkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik