Élet-Stílus

Videón, ahogy összedől egy égő daru New York felhőkarcolói között

A rémisztő balesetben összesen 12 ember sérült meg.

Tizenkét ember, köztük kilenc civil és három tűzoltó sérült meg Manhattanben egy daru leomlása miatt még szerdán – számolt be a CNN-nek a New York-i tűzoltóság tájékoztatása alapján. A darubaleset sérültjeit kórházba kellett szállítani.

Az égő daru leomlásának pillanatait többen is videóra vették.

Az egyik tűzoltónak mellkasi fájdalmai voltak, és egy környékbeli kórházba szállították, de egyetlen áldozat sem szenvedett életveszélyes sérüléseket – nyilatkozta a New York-i tűzoltóság parancsnokhelyettese, Joseph W. Pfeifer, majd azt is hozzátette, hogy a civil áldozatok többsége építőmunkás volt.

Az eset a 10. sugárút és a 41. utca sarkán lévő építkezésen történt, ahova még a daru ledőlése előtt, de már a szerkezet kigyulladása után hívták ki őket. A daru végül az egyik szemközti épültbe csapódott, a tüzet pedig sikerült eloltotani.

A daru akkor kapott lángra, amikor 16 tonnányi betont próbáltak felemelni vele. A darukezelő szerencsére még időben észrevette a munkagép motorjában keletkező tüzet, és meg is próbálta eloltani, majd amikor rájött, hogy esélytelen helyzetben van, akkor még pont időben el tudta hagyni a daru kezelőfülkéjét – mondta Pfeifer a baleset utáni sajtótájékoztatón.

Mire a tűzoltók kiérkeztek, a gém már a földre zuhant. Az eset során több mint 200 tűzoltó és mentőorvos érkezett ki.

A tisztviselők úgy vélik, hogy azért következett be a daru összeomlása, mert a tűz a szerkezet egyik kritikus pontján kezdett el égni, amitől a daru kábelezése túlságosan is meggyengült.

A baleset után elvégzett vizsgálatok alapján a baleset nemcsak azért volt viszonylag szerencsés végkimenetelű, mert nem járt halálos áldozattal, hanem azért is, mert a környező épületekben sem okozott komolyabb, további súlyos balesetveszélyes helyzeteket kialakító kárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik