Élet-Stílus

Reviczky Gábor a kemóról: Egyedül járok, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek

rtl
rtl
Egyedül jár a kezelésre.

Reviczky Gábor márciusban árulta el, hogy prosztatarákkal küzd. Bár hosszú ideig nem akart kemoterápiát vállalni, álláspontját nemrég megváltoztatta, miután a legutóbbi PET CT-n kiderült, áttétek alakultak ki a szervezetében. Most azt nyilatkozta, jól érzi magát, de a pontos diagnózisokra még várni kell.

Az orvosok azt mondták, az állapotomhoz képest minden rendben van. Az csak hosszas vizsgálatok során fog kiderülni, hogy a kemoterápia hatásos volt-e. Most megnézték a véremben lévő rákos sejtek szintjét, és ha ez a következő vérvételek során csökken, az jelzi a kezelés sikerességét.

A színész hozzáteszi, ő nem a legerősebb terápiát kapja.

Kétféle szert is kapok, az egyik maga a kemo, másik pedig egy nyugtató, erősítő vitaminos keverék. Van, akit egy-egy kezelés után a mosdóba is ki kell kísérni, annyira legyengül, de mivel én nem a legerősebb terápiát kapom, ezért egyedül érkezem autóval, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek. Kezdetben várni kellett a soromra, akkor sokat beszélgettem a sorstársakkal, de már időpontra járok, így legfeljebb akkor találkozom betegekkel, amikor kimegyek rágyújtani egy cigarettára.

A kezelést ugyan jól viseli, de feltűnt neki, hogy kopni kezdett az arcszőrzete: „Én mindig nullásgéppel nyírom a hajam és a szakállamat. Egyelőre ugyanúgy nő, viszont azt látom, az arcom jobb oldalán egy ötvenforintos nagyságú foltban elkezdett kikopni az arcszőrzetem”.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik