Élet-Stílus

Sokkolóval kellett leszállítani egy Tenerifére tartó repülő egyik utasát

MI News / NurPhoto / AFP (illusztráció)
MI News / NurPhoto / AFP (illusztráció)
27 órát késett a gép a pilótával konfliktusba kerülő 26 éves skót férfi miatt.

Nemcsak a saját maga, hanem az utastársai nyaralását is tönkretette az a férfi, aki miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Skócia fővárosából, Edinburgh-ból a Kanári-szigetek legnagyobbikára, Tenerifére tartó repülőnek még a múlt héten.

A 26 éves skót férfi annyira fenyegetően viselkedett, hogy sokkolóval kellett hatástalanítani mielőtt az eredeti úti céltól több mint 500 kilométerre, egy másik Atlanti-óceánon található szigeten, Porto Santóban leszállították volna – írja a Scottish Daily Express.

Az incidens még július 17-én történt, a Jet2 nevű légitársaság egyik menetrend szerinti járatán.

A repülőtéren készült és a Diario de Noticias portugál napilap által az interneten megosztott videófelvételeken látható, amint a rendőrség és a biztonsági személyzet leszállít két utast – egy férfit és egy nőt – a repülőgépről.

A közbiztonsági rendőrség madeirai regionális parancsnoksága megerősítette, hogy letartóztattak egy külföldi utast „a repülőgép parancsnokának törvényes parancsával szembeni engedetlenség bűntette miatt”.

A rendőrség közleménye szerint a gépet azután kellett Porto Santo felé terelni, hogy bejelentést kaptak egy „rendbontó utasról”, akinek „a viselkedése aggodalmat keltett a személyzetben”.

A közleményből az is kiderül, hogy a hatóság emberei kénytelenek voltak „egy alacsony halálos potenciállal rendelkező elektromos fegyvert használni” az egyik utas hatástalanítására, mivel a férfi nem volt hajlandó együttműködni velük, és csak így „tudták garantálni a többi utas és a személyzet biztonságát”.

„Az állampolgárt végül az ott jelenlévő rendőrök a szokásos eljárási lépéseket követve engedetlenség bűntette miatt őrizetbe vették, a járat pedig folytatta útját a célállomásra” – zárul a közlemény.

A skót lap azt írja, hogy a repülő 27 órát késhetett a renitens utas miatt. A légitársaság egyelőre nem reagált az esetre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik