Élet-Stílus

Egy 11 éves iskolás a lehető legmagasabb pontszámot érte el az IQ-teszten

Getty Images
Getty Images
Megelőzte ezzel Einsteint, Stephen Hawkingot is.

Albert Einsteinről és Stephen Hawkingról is az a hír járja, hogy 160 volt az IQ-juk. Ha ez igaz, akkor egy 11 éves fiú megelőzte őket, Adrian Li ugyanis 162 pontot ért el a Mensa IQ-teszten.

Először csak arra gondoltam, érjem el a 148-at, hogy beléphessek a Mensa-tagok közé. Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy közel kerülök ahhoz a 160-hoz, amit Einstein elért. Ez olyan csodálatos és nagyon jó érzés. Talán egy nap elérem az álmomat, hogy kardiológus legyek, diplomát szerezzek Cambridge-ben, és a világ legjobb orvosa legyek

– nyilatkozta a fiú a Mirror cikke szerint.

A hongkongi származású, de Londonban élő fiú még csak két éves volt, de tökéletes kiejtéssel olvasta fel az egyetem (university) szót, noha akkor még nem is tudta a jelentését, meséli az anyja.  Ugyanennyi idős volt a fiú, amikortól az anyja szerint rajong a könyvekért, napi többet is elolvas. Csak óvodás volt, mikor elolvasta a kedvenc Star Wars könyveit.

Nyolcéves volt, mikor regényeket kezdett el írni, most is ír, egy ókori Rómáról szólót, amelyet tizenéves olvasóknak szán, ha minden igaz, még idén ősszel kiadják.

Szeptembertől a Queen Elizabeth’s Schoolba fog járni, amit sokan Nagy-Britannia legjobb gimnáziumának tartanak. A fiú azt reméli, hogy ott találkozik majd hozzá hasonló képességű gyerekekkel.

Adrian szereti és élvezi a teszteket, vizsgákat, „sikerélményt és büszkeséget jelentenek neki”, de emellett olyan, mint egy átlagos gyerek: szeret sakkozni, squasholni, vívni, síelni, pingpongozni, taekwondózni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik