Élet-Stílus

Tornádó csapott le Milánóra, a szomszéd településen pedig jeges árvíz tombolt – videók

Közben Szicíliában 45 fok van.

Egészen szélsőséges időjárás uralkodik jelenleg Olaszországban. A Daily Mail beszámolója szerint az északi nagyvárosra, Milánóra például péntek délelőtt egy tornádó csapott le.

A lombardiai várostól keletre, a heves esőzések és a szél miatt megrongálódott épületekről és megrongálódott fákról érkeztek jelentések. A tűzoltókat is több mint 110 híváshoz vezényelték ki, mivel áradások pusztítottak a városban.

A MeteoWeb olasz meteorológiai oldal szerint attól tartanak, hogy a közelben tartózkodó személyek megsérültek. Cinisello Balsamóban egy autóba növény csapódott, szerencsére a sofőr sértetlenül megúszta. Egy másik autós a Pavia tartománybeli Bubbiano faluban egy csatornában kötött ki, de szerencsére sikerült gyorsan biztonságba menekülnie.

Az Euronews pedig arról ír, hogy a Milánóhoz közeli Seregna városában rendkívüli jégeső okozott több mint száz ember sérülését csütörtökön. Seregno városában jégesővel teli árvíz hömpölygött az utcákon, míg Velencét szerdán heves jégeső sújtotta.

A rossz időjárás a déli országrészben továbbra is tartó hőhullámmal párhuzamosan következik be.

Szicíliában a hőmérséklet 45 Celisus-fok körül mozog, és az elektromos hálózat túlterhelt, a lakosokat pedig arra figyelmeztették, hogy maradjanak otthon, és kapcsolják be a légkondicionálót.

A kórházi felvételek száma 20 százalékkal nőtt, és eddig két szicíliai halt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik