Élet-Stílus

Súlyos betegséggel fertőzött emberek szöktek meg egy orosz kórházból

Prapass Pulsub / Getty Images
Prapass Pulsub / Getty Images
Négy lépfenével fertőzött páciens megszökött egy kórházból a dél-szibériai Tuvában. Az orosz egészségügyi hatóságok nyugalomra intenek.

Megtagadta a kezelést és engedély nélkül távozott egy tuvai kórházból négy páciens, akiket lépfenefertőzéssel kezeltek – írja helyi hivatalos forrásokra hivatkozva a Newsweek.

A Mongóliával határos dél-szibériai régióban július elején diagnosztizáltak négy lépfenés beteget, akik egy fertőzött ló húsából ettek. Néhány nappal később egy ötödik fertőzöttet is találtak. Az öt beteg közül egy ember maradt kórházban, ő továbbra is kapja a szükséges kezelést, négyen azonban ismeretlen helyre távoztak.

Az egészségügyi hatóság szerint a szökött páciensek állapota kielégítő, de megfigyelés alatt kellett volna maradniuk, amíg a bőrükön begyógyulnak a fekélyek és eltűnik róluk a fertőzés összes tünete.

A moszkvai egészségügyi minisztérium volt járványügyi szakértője azt mondta, a négy pácienst mielőbb vissza kell vinni a kórházba, de azt nem részletezte, mekkora az esély arra, hogy a betegek másokat is megfertőzzenek.

A betegség felbukkanása óta több mint 150 embert oltottak be a lépfene ellen a régióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik