Élet-Stílus

Eljegyzése lett volna a nőnek a Yellowstone Nemzeti Parkban, ha nem nyársalja fel egy bölény

Daniel Viñé Garcia / Getty Images (illusztráció)
Daniel Viñé Garcia / Getty Images (illusztráció)
A vőlegény eredetileg a nemzeti parkban akarta feltenni a nagy kérdést, de biztos, hogy így is életre szóló élmény marad az eljegyzés napja.

Még hétfőn írtunk róla róla, hogy a Yellowstone Nemzeti Park egyik bölénye felöklelt egy túrázót. A People magazin azóta arról is beszámolt, hogy az áldozat egy családi nyaraláson vett részt. És a partnere azt tervezte, hogy a nemzeti parkban fogja eljegyezni.

A lányával és Chris Whitehill nevű partnerével eltöltött nyaraláson balesetet szenvedett 47 éves Amber Harris a történtek másnapján, kedden így emlékezett vissza a sorsfordító napra:

Chris gyönyörű lánykérést tervezett a héten egy hídon, de tegnap reggel óta mind a ketten a kórházban vagyunk, és sajnos nem tudok egyhamar elszabadulni innen. Így a szerelmem tegnap este féltérdre ereszkedett a kórházi ágyam mellett és hivatalosan is megkérte a kezemet. Habozás nélkül igent mondtam!

– írta Facebookon az Arizonában élő nő.

A baleset a Wyoming államban található nemzeti park hivatalos tájékoztatása szerint július 17-én reggel történt a Yellowstone-tó északi partján. Harris egy másik személlyel sétált a Lake Lodge előtti mezőn, amikor megláttak két bölényt, majd rögtön meg is fordultak, hogy elsétáljanak onnan. Azonban az egyik bölény megtámadta és felnyársalta a nőt, amitől olyan súlyos sérüléseket szenvedett a mellkasán és a hasán, hogy helikopterrel kellett kórházba szállítani.

Harrisnek a Facebook-bejegyzése szerint a balesetben 7 gerinccsigolyája is eltört, a tüdeje pedig összeomlott, légmelle lett,  emellett rengeteg zúzódás borítja a testét.

„Dicsőség Istennek, hogy minden létfontosságú szervem jól van!” – tette hozzá, miközben azt is elárulta, hogy CT- és MRI-vizsgálatokon is átesett, és fájdalomcsillapítókat kap, és arra kért mindenkit, hogy imádkozzanak a felépüléséért.

Harris azt is felidézte, hogy pontosan mire emlékszik a támadásból. Azt írta, hogy a bölény először levetette magát a földre, majd hempergett egy kicsit a sárban, mielőtt célba vette volna őt. A baleset idején a társaságában lévő vőlegénye pedig azt mesélte, hogy Harris az ütközéstől a levegőbe repült, ahol egyszer-kétszer körbe is forgott, mielőtt földet ért volna, miközben ő megpróbálta kiabálással elterelni az állat figyelmét.

A nemzeti park az esetről kiadott közleményében figyelmeztetett, hogy az intézmény területén a vadállatok megközelítése mindig kockázatot jelenthet. Illetve azt is hangsúlyozták, hogy a bölények a július közepétől augusztus közepéig tartó párzási időszakban sokkal könnyebben válnak ingerültté, mint máskor, ezért érdemes ilyenkor fokozottan óvatosnak lenni.

„A bölények kiszámíthatatlanok, és háromszor gyorsabban tudnak futni, mint az emberek” – hangsúlyozta a közlemény.

Az eset vizsgálata még nem zárult le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik