Élet-Stílus

Körözési fotója alá írt kommentben oktatta ki a rosszul informált rendőröket egy walesi bűnöző

Úgy tűnik, lett volna még mit kinyomoznia a rendőröknek.

Nagyon megdöbbenhettek az észak-walesi rendőrök, amikor a Facebookon megosztott egyik körözési fotójuk alá odakommentelt az a bűnöző, akiről információkat szerettek volna megtudni a bejegyzéssel.

„Nem látta Kierant? A 29 éves Kieran, aki eredetileg Anglesey-ről származik, jelenleg körözés alatt áll” – írták a két nappal ezelőtt kiposztolt körözési fotóhoz, majd azt is megjegyezték, hogy a kizárólag a keresztnevén emlegetett férfinak több bűnbandával is kapcsolata lehet, ezért érdemes vigyázni vele.

Illetve a bejegyzésben természetesen azt is kérték, hogy aki bármilyen információval rendelkezik Kieran hollétéről, az jelentkezzen náluk.

Azonban a kommentszekcióban egy olyan valaki bukkant fel, akire valószínűleg nem is számítottak.

Kedves Észak-walesi Rendőrség, hétfőn fogom feladni magam, tudom, hogy a mát ígértem, csak még rendbe kell tennem a dolgaimat, jól vagyok, biztonságban vagyok, nem követek el bűncselekményt, nem jelentek veszélyt a társadalomra, így nincs szükség arra, hogy a rendőrök keressenek engem

írta egy magát Kierannak kiadó kommentelő a LADbible szerint, majd egy kis kioktatással zárta az üzenetét, ami alapján a rendőröknek lett volna még mit kinyomozniuk.

„Ó, igen, és nem Angleseyből származom” – zárta az üzenetét a körözött férfi nevében kommentelő felhasználó.

Amire a rendőrség Facebook felelőse a hivatásában nélkülözhetetlen hidegvérrel reagált:

„Kedves Kieran! Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett velünk. Elnézést kérünk, amiért azt hittük, hogy Anglesey-ből származik! De nagyra értékelnénk, ha még ma feladná magát egy rendőrnél vagy egy rendőrőrsön, mert hétfőn nem fogunk tudni intézkedni.”

A férfi természetesen nem engedett a kopók kérésének, hanem továbbra is kötötte az ebet a karóhoz, és azt írta, hogy ha nem jó nekik a hétfő, akkor nyugodtan keressék meg.

Örülök, hogy az Anglesey-ügyet elintéztük, de inkább ragaszkodom az eredeti kéréshez. Hétfőn találkozunk, vagy ha nem, akkor egyáltalán nem tudok más napot szabaddá tenni. Akkor csak gyertek és keressetek meg, emlékezzetek, hogy legutóbb Conwy-ban találtatok meg! Nem gúnyolni próbállak titeket ezekkel a nyilvános bejegyzésekkel, mint mondtam, biztonságban vagyok – jól érzem magam, és nem jelentek kockázat a társadalomra. Nem fogok semmilyen ismert címen ott maradni, csak szeretném rendezni a dolgaimat. Köszönöm

– írta a magát bűnözőnek kiadó felhasználó egy másik kommentben.

Közben Kierant vélhetően azóta sem került, mivel a bejegyzés – az azóta törölt kritikus hozzászólásokkal ellentétben – még elérhető a rendőrség Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik