Élet-Stílus

Christopher Nolan Haumann Mátéról: Nagyon sokat tett hozzá az Oppenheimerhez az alakításával

Nathan Congleton / NBC via Getty Images
Nathan Congleton / NBC via Getty Images
A rendező elmondta, Szilárd Leót érdekes karakternek tartja, akinek a jelenetei is érdekesek a filmben.

Hamarosan a nagyközönség előtt is bemutatják Christopher Nolan legújabb filmjét, az Oppenheimert. Az atombomba atyjáról készült drámában Haumann Máté is szerepel, Szilárd Leót alakítja. A rendező a londoni premier után interjút adott a Fókusznak, ahol a magyar színészről és kiválasztásáról is beszélt.

Tetszett a szereplőválogatók ötlete, hogy egy magyar tudós szerepére válasszunk ki egy magyar színészt. Teller Edét ugyanis egy amerikai, Benny Safdie játssza, de úgy éreztem, hogy egy másik fontos magyart, Szilárd Leót jó lenne, ha egy magyar színész alakítaná. Az igazság az, hogy Máténak nagyon jól sikerült a meghallgatása. Szóval nem úgy volt, hogy rögtön ő jutott eszembe, először ki kellett érdemelnie a szerepet, és aztán másodszorra egy plusz volt, hogy magyar. Imádtam, amit nyújtott a szerepében, ugyanúgy mint Benny jeleneteit is, hiszen Teller is egy fontos karakter a filmben. De Szilárd egy nagyon érdekes figura, és érdekesek a jelenetei

– mondta el Nolan, de ennél több részletet nem akart elárulni, ugyanis a filmet még nem vetítik a mozik. Nyilatkozatát azzal zárta:

Máté nagyon sokat tett hozzá a filmhez az alakításával.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik