Élet-Stílus

Azurák Csaba nem zárkózik el attól, hogy visszatérjen a képernyőre, de „nem kapar érte mindenáron”

Nagy csatornák hívták, de szerinte a média ma „nem jó játszótér”.

Azurák Csaba 2019-ben, 18 év után távozott a TV2-től, ahol egyebek mellett a Napló, a Mokka, és a Tények című műsorokat vezette. Azóta az üzleti életben tevékenykedik, illetve kommunikációs tréningeket is szokott tartani. Nemrég Szily Nóra vendége volt a Vendégoldal című műsorban, ahol arról beszélt, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy napon visszatér a képernyőre.

Lehet, nem vagyok elég nagyravágyó vagy ambiciózus. Nekem annyi minden belefért az életembe, a jó sorsom sok mindenbe belesodort, amiért hálás vagyok, és nincs hiányérzetem. Azt nem mondtam, hogy soha nem is akarom már csinálni. El tudom azt képzelni, hogy lesz olyan helyzet az életben, amikor ez újra megtalál, újra tudok riporterkedni és műsort vezetni. Ha meg nem lesz, akkor sem vagyok elégedetlen, mert nagyon sok minden megvolt.

Úgy fogalmazott, a tévés világ pörgése miatt annyi mindent átélt, ami egy átlagembernek három életébe sem férne bele. A mai napig élvezi azokat a szituációkat, amikor interjút készíthet valakivel, de azt mondja: „Hogy ha ennyit adott az élet, akkor azt is elfogadom. Nem mondom, hogy nem lesz még, simán el tudom képzelni, hogy még legyen, de nem kaparok érte mindenáron.”

Szily Nóra megemlítette, hogy az elmúlt időszakban sem felejtette el a szakma Azurákot, nagy csatornák is hívták, de ő minden felkérésre nemet mondott, tudatosan tett egy lépést hátrafelé, ami a médiát illeti. Ennek okáról a a volt TV2-s így vélekedett:

Azért mert ma a média szerintem nem jó játszótér. Jelenleg sokkal nagyobb előny nem benne lenni, mint benne lenni. Ma bárhol vagy, kapsz egy stemplit: kormánypropagandista, sorosista-brüsszelista, anyám kínja…

Ezt számára az üzleti élet vissza is igazolta; azt mondja, azért kap felkéréseket, mert nem tudják bekategorizálni egy csoportba sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik