Élet-Stílus

Majdnem tönkrement a párkapcsolatom egy kis vizelési zavartól

Getty Images
Getty Images
Van egy betegség, ami lassan szívja ki az emberek energiáját. És ha a fáradtságtól már gondolkodni sem tudsz, akkor könnyen megbánthatod azt, aki a legfontosabb számodra.

András eleinte nem vette túl komolyan a jeleket, bár érezte, hogy valami gond lehet, hisz a korábbiaknál gyakrabban járt éjszakánként mosdóba. Aztán szép lassan minden megváltozott.

A fáradtság miatt egyre kialvatlanabbnak érezte magát, és ez nemcsak a munkájában okozott nehézségeket, de a magánéletében is. Pedig a felesége, Ági egy igazi angyal. Csakhogy Ági is mindig felébredt, amikor András lehúzta a WC-t éjszaka. Mivel nem tudták, mi okozza a folyamatos feszültséget közöttük, nem is kezelték jól a helyzetet.

András egyre többet veszekedett, minden apróságon felkapta a vizet, egyszerűen nem lehetett vele mit kezdeni. Ekkorra már túl fáradtak voltak a kikapcsolódáshoz és a lazításhoz. Ági felvetette, hogy utazzanak el valahová, de András erre is csak legyintett, mi értelme ennek, egyébként sincs semmi kedve hozzá.

Néha már-már komikus jelenetek zajlottak le otthon, de mivel saját maguk élték meg, egy cseppet sem találták viccesnek. András például az egyik nap beütötte éjszaka a nagylábujját a küszöbbe, emiatt annyira kiakadt, hogy Ágit hordta le mindenért, pedig aligha találhatna jobb párt nála. Felesége sírva rohant el, és magára zárta a konyhaajtót. Nem szokott ilyen érzékeny lenni, de most eltört a mécses.

Miután Ági lehiggadt, végleg elege lett a dologból. Úgy volt vele, hogy most már kezdeniük kell valamit a kialvatlansággal. Mivel nem tudta, mi lehet a gond Andrással, ezért orvoshoz fordult.

Kiderült, a feszültségek sokkal könnyebben kezelhetők, mint gondolták. András ingerlékenysége a krónikus fáradtságára vezethető vissza, de ennek is megvolt a maga oka. Az orvos arra jutott, hogy jóindulatú prosztatamegnagyobbodás áll a problémák hátterében, az éjszakai gyakori vizelés és a vizelés közben akadó más problémák is emiatt vannak.

A vizelési zavar a középkorú, idősödő férfiak esetében az egyik leggyakoribb urológiai megbetegedés. A megelőzés érdekében érdemes időben urológiai szűrővizsgálatra ellátogatni, hogy minden lehetséges problémát feltérképezhessenek. Például a prosztatagyulladás kezelés hiányában krónikussá válhat, és kismedencei fájdalom szindrómához vezethet. Ez egy fájdalommal, szexuális problémákkal járó betegség, amely csak kezelhető, de ha már kialakult, nem gyógyítható.

Szerencsére András megfogadta az orvos tanácsait, így ma már ugyanolyan boldog családi életet él feleségével, Ágival, mint a mézesheteiken.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik