Élet-Stílus

Fegyveres rablás állította meg féltávnál a férfit, aki hosszában futja át Afrikát

Elképesztő kihívásra vállalkozott a brit Russell Cook. A 26 éves férfi 240 nap alatt, 360 maratoni távot teljesítve a világon először futna végig hosszában Afrikán. Félúton azonban fegyveres rablók állták útját.

Félbe kellett szakítania az afrikai kontinenst hosszában átszelő futását a Hardest Geezer becenéven ismert Russell Cooknakírja a BBC.

Cook afrikai kalandja április 22-én, a Dél-afrikai Köztársaság legdélibb pontján indult, és a terv szerint Tunézia legészakibb pontján ér majd véget. A kettő között a nyugat-sussexi férfi 14 500 kilométert fut le, tizenhat országhatárt lép át, miközben esőerdőkön és a Szaharán is áthalad.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Russ Cook (@hardestgeezer) által megosztott bejegyzés

Angolában azonban félbeszakadt a futás, miután Cookot és kísérőit kirabolták. Fegyveresek vettek el tőlük mindent: pénzt, kamerákat, telefonokat, útleveleket.

A kihívás szempontjából utóbbi érinti legérzékenyebben a futót, hiszen az útlevél és a vízumok nélkül nem léphet be a soron következő Kongói Köztársaságba és Kongói Demokratikus Köztársaságba.

Afrikában a logisztika különösen nehézkes, hat napot töltöttünk Angola fővárosában, Luandában, hogy új vízumokat szerezzünk, de letolt gatyával jöttünk el.

Néhányan Cook csapatából több mint kétezer kilométert vezetve visszatértek Namíbiába, abban bízva, hogy ott könnyebben tudnak majd vízumokat szerezni. Cook biztos benne, hogy sikerül felülkerekedniük minden problémán, hamarosan folytathatja az útját, és végül teljesíteni tudja a kihívást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik