Élet-Stílus

Alattomos panaszok kínozták a férfit, ez segített neki (x)

Proxelan
Proxelan
Tibor 34 éves volt, és a külvilág számára úgy tűnt, minden rendben van az életével. Jól menő vállalkozást vitt, boldog házasságban élt, de volt valami, amiről senki nem tudott. Tibornak ugyanis megjelent egy kellemetlen, húzó, görcsölő érzés az alhasában. Eleinte azt hitte, hogy majd biztosan magától elmúlik a dolog, de tévedett, és ennek következménye hosszú időre megkeserítette a férfi mindennapjait.

„A betegségem irányította az életemet”

– Máig fel tudom idézni, mit éreztem akkoriban: olyan volt, mintha folyamatosan nyomta volna valami az alhasamat. A fájdalom kellemetlen volt, de nem elviselhetetlen, ezért igyekeztem másra koncentrálni. Sok mindent kihordtam már lábon, gondoltam, ezt is majd megoldja az immunrendszerem. Akkor viszont már megijedtem, amikor egyik reggel fájt a vizelés – kis sugárban jött, és az a kevés is nagyon égetett. Mivel ez az érzés napok múlva sem szűnt, és továbbra is nagyon kellemetlen volt pisilni, így kénytelen voltam elmenni az orvoshoz – mondja betegsége kezdeteiről Tibor.

Hullámzó fájdalmat okozott a krónikus prosztatagyulladás

Az orvos által vett mintából egyértelműen kiderült, hogy Tibor panaszait baktériumfertőzés okozza. – Mivel már több hónapja éreztem a tompa nyomást az alhasamban, az orvos azt mondta, valószínűleg krónikus prosztatagyulladás áll a háttérben, amire antibiotikumot írt fel. A gyógyszer segített is, de idővel újra fájdalmat éreztem a gáttájékamon. Ráadásul a nyomás hol enyhült, hol felerősödött, így folyamatosan attól tartottam, mikor jelenik majd meg. Egy idő után azon kaptam magam, hogy munka közben is azon aggódom, fáj-e odalent.

Tibor igyekezett sorstársakat találni

– Idővel teljesen eluralta az életemet, a gondolataimat a prosztatagyulladás. Tehetetlennek éreztem magam. A hangulatom napról napra romlott, ami megterhelte a családi életünket, és úgy éreztem, sehol nincs segítség a bajomra. Igyekeztem sorstársakat találni, és megtudni tőlük, nekik mi segített. Számos tanácsot kaptam, így jutottam el gyógytornászhoz, akinél gátizomtornát tanultam, és elhatároztam, hogy megváltoztatom az étkezésemet. Nem ettem több fűszeres ételt, és lemondtam az alkoholról is.

A betegtársak ajánlották a Proxelant

Most már tudom, hogy a férfiak közel fele élete során legalább egyszer találkozik a prosztatagyulladás tüneteivel. A krónikus bakteriális prosztatagyulladás a leggyakoribb oka a férfiak visszatérő alsó húgyúti fertőzésének. A betegtársaim pozitív tapasztalatai alapján elhatároztam, hogy az antibiotikum mellé elkezdem használni a Proxelan végbélkúpot. A hialuronsavat és gyógynövénykivonatokat tartalmazó kúp hasznos összetevői a végbélben lévő vénákon keresztül könnyen a prosztata közelébe jutnak, ezért ott hatnak, ahol a fájdalom forrása van – magyarázza Tibor. – A kúp használata gyors és egyszerű, ráadásul nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában. A 30 darabos kiszerelés éppen egy hónapra elég, de a kúp akár hosszú távon is használható. A Proxelan nekem bevált: enyhítette a tüneteket, már kevésbé volt nehéz a vizelés, és az alhasamban is sokkal tompábban jelentkezett a fájdalom. Ez segített abban, hogy ne foglalja le minden gondolatomat a betegségem. A gátizomtorna is hasznos volt, csakúgy, mint az étrendem megváltoztatása. Az már sosem derül ki, hogy mi volt a kiinduló ok, talán egy kezeletlen felfázás, de ez nem is érdekes. A lényeg, hogy egy ideje tünetmentes vagyok, remélem, hogy sokáig az is maradok – foglalja össze Tibor.

Proxelan

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik