Élet-Stílus

Kiszabadult az egyik legkegyetlenebb bántalmazó, megkínzott barátnője retteg

Halott rokonai fényképével etette és kalapáccsal verte barátnőjét, akinek volt, hogy meztelenül, állva kellett aludnia – a rendőrség mégsem tett sokáig semmit.

Tíz év után kiszabadult a börtönből egy férfi, akit a bíró a legsúlyosabb családon belüli bántalmazóként írt le, akivel valaha találkozott– a férfi volt barátnője pedig azóta retteg.

Charlotte Rooks-ot a héten értesítették, hogy egykori bántalmazója tíz év után kiszabadult a börtönből. Rooks attól fél, hogy a férfi a nyomára fog bukkanni, és „megpróbálja majd befejezni, amit elkezdett” – idézi a nőtől a Daily Mail.

Craig Thomas 2013-ban került börtönbe, majd 2019-ben feltételesen szabadlábra helyezték, de hamar visszakerült, miután megszegte a szabadlábra helyezés feltételeit. A walesi nő elmesélte, mikor legutóbb kiengedték volt párját, kitiltották Cardiffból, most azonban, hogy letöltötte a teljes büntetést, már nincs érvényben ez a korlátozás.

„Ehelyett én lettem fogoly, ő pedig szabadabb, mint azt valaha el szerettem volna képzelni. Most jobban félek, mint tíz évvel ezelőtt. Akár egy saroknyira is költözhet tőlem.”

Rooks elmondta, hogy Thomas akkoriban majdnem megölte, és a sérülései megváltoztatták az életét – többek között van egy kidudorodott ér az agyában, ami bármikor megrepedhet és megölheti.

„Ha ezt túléled, minden alkalommal rám fogsz emlékezni, mikor tükörbe nézel”

– mondta Rooks-nak egy eset után volt párja, és a nő valóban nem tud másra gondolni.

Tíz évébe telt, hogy valamelyest fel tudja dolgozni traumáit, és azokat felhasználva más bajba jutott nőkön szeretne segíteni.

Rooks mindemellett próbál bízni a rendőrségben, noha a bántalmazás idején a hatóság súlyos hibákat vétett. A szomszédok nemegyszer kihívták őket a lakáshoz, ahol Thomas fogságban tartotta volt barátnőjét, azonban a rendőrök többszörösen elmulasztották a közbelépést. Volt, mikor arra hivatkoztak, csak azt hitték Rooks sikolyairól, hogy szexelnek párjával, és nem akarták őket megzavarni. Máskor ugyanabban a szobában, egyszerre hallgatták meg a panaszaikat, valamint hiába látták a nő arcán a sérüléseik nyomait, mégsem avatkoztak közbe.

„Egyszer, miután elmentek a rendőrök, tudtam, hogy nekem annyi. Azt mondta, vagy fehérítőt itat velem, vagy egy zsákot húz a fejemre: döntsem el, melyiket szeretném. Akkor ténylegesen mérlegeltem ezeket a lehetőségeket; meg akartam halni.”

Ugyanezen az éjszakán a férfi beszorította Rooks kezeit a kanapé alá, és órákon át rugdosta a hasát. Olyan is előfordult, hogy kalapáccsal verte a nőt, halott rokonairól készült fényképekkel etette, valamint meztelenül, állva kellett elaludnia.

„Megkínzott. Pontosan ezt mondta az engem kihallgató nyomozó is. Még neki is szünetet kellett tartania a kihallgatás alatt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik