Élet-Stílus

Megházasodott Agárdi Szilvia: Sosem láttam Gerit, mégis hozzámentem

Az énekesnő elárulta: az esküvő alatt mindössze egyszer jutott eszébe, hogy nem lát.

Összeházasodott Agárdi Szilvia énekesnő és párja, Czerődi Gergely. Az esküvő részleteiről a Storynak meséltek. Mint kiderült, február óta szervezték a július eleji menyegzőt. Azt már akkor tudták, hogy természetközeli helyszínt szeretnének. Végül a menyasszony bátyja ajánlott nekik  egy tóparti vadász- és turistaházat.

Felhívtam a tulajdonost, és az elbeszélések alapján lefoglaltam a helyet. Kérdezték is, hogy »Biztos lefoglalod? Nem is láttad még!« Mire én: »Ha oda megyek, se leszek előrébb«

– mondta nevetve a születése óta látássérült énekesnő.

A nagy napon ötven fős násznép vett részt. Agárdi Szilvit az édesapja kísérte az oltárhoz. A vőlegény nagyon meghatódott, amikor először
meglátta kedvesét.

Előtte nem láttam rajta az esküvői ruhát. Gyönyörűen állt rajta. Szinte elállt a lélegzetem. Már akkor éreztem, hogy kezdenek gyűlni a szememben a könnyek. Szilvi apukája sem bírta ki sírás nélkül. Nagyon megható pillanat volt, amit sosem fogok elfelejteni

– idézte fel Czerődi Gergely.

Az énekesnőt szintén meghatotta a pillanat, ahogy az ő édesapját is.

Amikor apu odajött a szobához, ahonnan az oltárhoz kísért, akkor azt mondta: »Nem hiszem el, hogy ez a pillanat is eljött«. Tudom, hogy neki álomszerű volt, hogy oltárhoz kísérhet. Miután elindultunk, éreztem rajta, hogy fojtogatja a sírás. Én még akkor nem pityereghettem a sminkem miatt. Emlékszem, a vonulásunk idején megálltunk egy picit, hogy megéljük azt a pillanatot. Átfutott előttem az életem, hogy copfos kislányként néha önbizalomhiánnyal küzdöttem, most meg itt vagyok az apukámmal, körülvesznek a szeretteim, és meg fog változni az életem. Sokat küzdöttünk azért, hogy tényleg igazi boldogságra találjunk. A mi történetünk nem került még be egy mesekönyvbe sem, nekünk mégis mesebeli, ami velünk történt.

Az anyakönyvvezető sokat idézett a Szentírásból, ami az újdonsült feleség szerint szép gesztus volt. „Tudta, keresztényként mi a Biblia alapján próbálunk élni” – mondta.

Nagyon igaz gondolat, hogy ha a szeretet megvan két ember között, minden áthidalható. Itt a mi helyzetünk: sosem láttam Gerit, mégis hozzámentem úgy, hogy csak a belső értékeit néztem. Persze mondták, milyen jóképű, de minket tényleg a szeretet köt össze. Elfogadta, hogy én más szeletet érzékelek a világból, és így szeretett belém. Az az érdekes, hogy az esküvő alatt mindössze egyszer jutott eszembe a tény, hogy nem látok. Amikor bevonultunk, azt gondoltam, milyen jó lenne látni, ahogy csorog a könny Gergő arcán. De aztán már csak arra fókuszáltam, hogy megéljem a pillanatot. Ha úgy alakítja az élet, hogy egyszer újra láthatok, akkor vissza fogom nézni ezeket a felvételeket, és egészen más aspektusból ugyan, de megélem az egészet.

A lagzi egészen hajnalig tartott, az ifjú pár pedig már másnap elindult a nászútra, amire a Mátrában került sor.

Agárdi Szilvi a lapnak adott interjújában kijelentette:

Az esküvő még csak a kezdet volt, most jön a java: kezdődik a nagybetűs élet. Szerencsére a szüleink elláttak rengeteg tanáccsal, hasznos útravalóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik