Élet-Stílus

Így lesz a hanyagságból élethosszig tartó betegség

Getty Images
Getty Images
Tanulságos történet egy férfiról, aki nap mint nap szenvedett a tünetektől, mégsem ment el orvoshoz.

Történetünk főszereplője János

János egy vidéki nagyvárosban élő középkorú férfi, az egyik helyi vállalatnál dolgozik projektmenedzserként. Az ő feladata az ügyfelekkel való kapcsolattartás, a projekttervek elkészítése, valamint a csapat irányítása. János céltudatos ember, az életében mindig központi helyet foglalt el a munka, mindig igyekezett hatékonyan és precízen dolgozni, megfelelni a határidőknek, gyakran ült a munkaidején túl is hosszú órákon át az irodában, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. János a szabadidejében szeretett olvasni, zenét hallgatni, vagy épp beülni valahova a barátaival egy italra. Emellett rendszeresen sportolt is, főként futott és edzőterembe járt, hogy megőrizze az egészségét és hogy kiegyensúlyozott életmódot folytasson. A folyamatos stressz, a munkahelyi nyomás és a kevés pihenés azonban kihatott János egészségére is, aminek következtében hamarosan komoly problémák alakultak ki nála.

Mi az, ami nem múlik el magától?

Egy kellemetlen, feszítő érzéssel kezdődött minden, amit az alhasában tapasztalt egyik reggel. A nehezen induló vizeléssel ekkor már küszködött egy ideje, de komolyan csak ekkor gondolkodott el azon, hogy talán nincs minden rendben a szervezetében. János azonban félvállról vette a tüneteket, elbagatellizálta őket, és azt gondolta, hogy majd maguktól elmúlnak. Pedig azok néha enyhültek, máskor erősödtek, de végleg sosem szűntek meg. Így hónapok teltek el anélkül, hogy orvoshoz ment volna.

Ez volt a legnagyobb hiba

Bakteriális prosztatagyulladás alakult ki nála, ami talán ijesztően hangzik, de ha idejében orvoshoz fordul, tudták volna kezelni a dolgot. János azonban – büszkeségből, félelemből, ki tudja, miért – nem ment orvoshoz. A fájdalom idővel már nem volt tompa és feszítő, mint kezdetben, néha viszont más területekre – a hátába, lábába – is kisugárzott, ami a mindennapokban is megkeserítette a férfi életét, és a mozdulatait is korlátozta. Időnként pedig már ott is fájdalmat érzett, ahol a legkevésbé szerette volna. Az állandó kényelmetlenség miatt János egyre inkább elszigetelte magát, és elveszítette az érdeklődését korábbi tevékenységei iránt. Minden este úgy feküdt le, hogy remélte, nem tér vissza a fura fájdalomérzet, de nem jöttek be a számításai.

Számít az idő is

Sok időbe telt, amíg rászánta magát, és felkeresett egy szakembert. Minden lehetséges betegséget kizárt az orvos, aki szerint az elhanyagolt krónikus prosztatagyulladása nehezen kezelhető kismedencei fájdalom szindrómává alakult. Az orvos beszélt Jánosnak arról, hogy rendszeres szűréssel megelőzhették volna, hogy eddig fajuljon a dolog. János azóta is magát ostorozza, hogy ennyire nem törődött az egészségével, és a látható jelek ellenére sem volt hajlandó orvoshoz fordulni a panaszával. Azóta jobban odafigyel magára, gyógytornásszal gátizomtornát végez, pszichológus is segít neki, és rendszeresen jár a felülvizsgálatokra. Bár a kismedencei fájdalom szindróma már örök életére elkíséri, a többféle terápia kombinációja enyhíteni tudja a panaszait.

Innen üzenjük minden férfinak: ne legyetek olyanok, mint János!

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik