Élet-Stílus

Foltok a boxeren

Getty Images
Getty Images
Andi nem értette, miért foltos a párja összes alsónadrágja. Aztán rájött, hogy betegség állhat az okok hátterében.

Andi épp a szennyest válogatta ki a mosáshoz, amikor a férje alsóján foltokat vett észre.

Először nem is gondolt semmire, hiszen mindenkivel fordulnak elő balesetek. Ám ahogy a többi boxeralsó is a keze ügyébe került, rájött, hogy itt valami nincs rendben, mert mindegyik foltos volt.

Gyuri, a férje nem panaszkodott neki, hogy bármi gond lenne, de Andi úgy érezte, muszáj beszélniük a dologról. Este lefekvés előtt megkérdezte a párját, hogy vannak-e gondjai a pisiléssel, mert látta az alsógatyáján, és aggódik. Gyuri, bár szégyellte, erőt vett magán, és elmondta, hogy pár hete elég nehezen tud pisilni. Éjszakánként is sokszor kimegy a mosdóba, de nagyon kell erőlködnie, hogy pár cseppet ki tudjon préselni magából. Miután végre úgy érzi, hogy sikerült alaposan megkönnyebbülnie, mégis az alsójában végzi pár csepp.

Andi igyekezett megnyugtatni a férjét, és nehezen, de sikerült rábeszélnie, hogy menjen el orvoshoz. Elmondta neki, hogy utánaolvasott, és úgy gondolja, a prosztata jóindulatú megnagyobbodása (BPH – benignus prosztata hiperplázia) okozhatja a tüneteket. Bár nem doktor, így csak azt tudja, amit mások mondtak a neten, de úgy hallotta, hogy a tünetek kezelés nélkül eldurvulhatnak, ezért jobb lenne minél előbb kézbe venni az irányítást. Gyuri végül időpontot kért az orvosához, ahol beigazolódott a felesége feltevése.

A prosztata jóindulatú megnagyobbodásáról

A prosztata simaizmainak és mirigyeinek felszaporodása, a sejtek számának növekedése a prosztata méretének növekedéséhez vezet.

A megnagyobbodott prosztata a rajta keresztül futó húgycső összenyomásával okozza egyebek között a vizeletürítési zavarokat. A gyakori éjszakai vizelés csak az első jele, később kialakulhat inkontinencia (a vizelet elcsöppenése), hosszú távon pedig húgyúti fertőzések, gyulladások is felléphetnek, amelyek akár vesekárosodáshoz vezethetnek.

A leggyakoribb tünetek:

  • gyakori éjszakai vizelés
  • sűrű vizelési inger
  • hirtelen jelentkező, sürgető vizelési inger
  • a vizelet nehezebben indul el, egy-egy hólyagürítés sokáig elhúzódik
  • a vizeletürítés erőlködéssel jár (erős hasprést alkalmazva)
  • vizelés utáni maradék érzése a hólyagban
  • vizelés utáni vizeletcsepegés (utócsepegés)
  • vizelettartási képtelenség (inkontinencia)
  • fájdalmas vizeletürítés, alhasi fájdalom

Szerencsére korai stádiumban ismerték fel a betegséget, ezért Gyuri patikában beszerezhető vény nélküli gyógynövényes készítményt kapott.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik