Élet-Stílus

Elnézést kért a légitársaság elnöke, hogy magángéppel repült

Chip Somodevilla / Staff / Getty Images
Chip Somodevilla / Staff / Getty Images

Scott Kirby, a United légitársaság vezérigazgatója pénteken bocsánatkérésre kényszerült, miután magángéppel hagyta el a Teterboro repülőteret területét úgy, hogy közben több ezer United-utas járatát törölték, akik így értelemszerűen nem tudtak felszállni és eljutni úti céljaikhoz, írja a Guardian.

Érzéketlen döntés volt annak a fényében, hogy az utasaink közben nem tudtak hazajutni. Őszintén elnézést kérek tőlük és a cég alkalmazottaitól is, akik erejükön felül dolgoztak napokig

– mondta a cég által küldött közleményében.

Kirby a coloradói Denverbe repült szerdán úgy, hogy a United akkor éppen 750 járatot törölt, az aznapra tervezett utak egynegyedét. Ezen a héten összesen 3000 járatot töröltek, ezek nagy részét New Jersey környékén, ahol heves zivatarok tomboltak. Ez a hétvége kiemelten fontos az amerikaiaknak, ugyanis közeleg július 4-e, a függetlenség napja, amit ők minden évben ünnepelnek.

A légitársaságra nemcsak az utasok panaszkodnak a hosszú sorok és a reptéren alvás miatt, de a cég légiutas-kísérőit és pilótáit képviselő szakszervezetek is, amelyek szerint a United vezetősége nem tud tervezni, a beosztások instabilak és túl sok járatot üzemeltetnek. A United azt nyilatkozta, nem fizettek a vezérigazgató útjáért szombaton. Arra azonban nem voltak hajlandóak válaszolni, hogy Kirby milyen gyakran repül magángéppel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik