Élet-Stílus

Pataky Attila: Ismerem a saját időtlenségemet

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Úgy véli, az ember örökéletű, hiszen a tudat vagy a lélek megy tovább.

Pataky Attila ma ünnepli 72. születésnapját, melynek alkalmából a Borsnak adott interjút. Mint mondta, az édesanyjától mindig azt hallotta, hogy a kor nem érdem, csak állapot, az emberen múlik, mivel tölti meg az életét, és képes-e változni, változtatni.

Ez a legfontosabb kelléke az életemnek. A szülői adomány között van, hogy Istenhitre, az élet tiszteletére neveltek. A múlton nem lehet változtatni, de arra jó, hogy az ember tanuljon belőle. EDDA boldogságban töltöm az életem, szerencsés vagyok, hogy ez a csoda megtörtént, amit már senki nem tud elvenni tőlem. A 72. életévemet töltöm, ami már az enyém, minden örömével, bánatával és megpróbáltatásával egybevéve, de boldog fickónak vallom magam

– magyarázta Pataky, hozzátéve: nem jövendöli az életét.

Sok mindennek jutottam a birtokába, mert aki kér, annak megadatik, aki keres, az talál. Ismerem a saját időtlenségemet. Tudom, hogy van élet- és halálkapu, jövünk és megyünk. Tudom, hogy örökéletűek vagyunk, hiszen a tudat vagy a lélek megy tovább. Nincs semmitől félnivalóm. Ha valamiért a következő pillanatban már nem léteznék, nem történt nagy dolog. Tizennégy-tizenöt éves koromban anyukámmal az élet nagy dolgairól is tudtam beszélgetni, elmondta: ne árts, még ha sokszor nehéz döntéseket kell hozni. Nincs nap, hogy ne jutnának eszembe a szavai. Ő ma is itt van velem, ha akarok, diskurálok vele.

Az énekes mázlistának tartja magát, semmilyen hiányérzete sincs, sőt. Saját bevallása szerint semmi gondja nem lenne azzal, ha holnap reggel „mennie kéne”. Mind mondja, bejárt egy utat, amin a saját tehetségével és akaraterejével elért mindent. Úgy véli, az élet óriási lehetőség, és végtelen szomorúsággal tekint azokra, akik ezt nem tudják értékelni.

Az elmúlt tíz évben több leckét kaptam az élettől, de mindegyikből sikeresen kijöttem, és lélekben ettől gyarapodtam. Kell tenni azért, hogy úgy állhassak fel a színpadra a közönség elé, hogy száz százalékosan nézzek szembe a rajongókkal, ez magától nem működik. Kemény akarás, és következetesség eredménye. Önmagam kutatásával segítek a szervezetemnek, hogy még jó ideig tudjak létezni. Van vele munka, de ez így szép és jó. Hálás vagyok a sorsnak, hogy Pataky Attila lehetek!

– zárta születésnapi gondolatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik