Élet-Stílus

Elvérzett a terhes nő Angliában, órák alatt érkeztek ki a mentők

Chalabala / Getty Images
Chalabala / Getty Images

Otthonában vérzett el egy terhes nő Angliában négy órával azután, hogy mentőt hívott – írja a Mirror. Az eset tavaly júliusban történt, a vizsgálat most zárult le. Az elhunyt két héttel az eset előtt érkezett Zimbabwéból az Egyesült Királyságba.

‌A nővérként dolgozó Stabile Sibanda komoly hasi fájdalmakkal jelentkezett be a segélyhívón, attól tartott, hogy méhen kívüli terhessége van. A regionális mentőszolgálat épp nagyon leterhelt volt, több munkatárs a posztcovid miatt nem tudott dolgozni.

Végül egy magánszolgálatot kértek fel a kiszállásra, de a csapat nem találta a lakást, és képzett mentős sem volt jelen. A kiérkezők szerint a 28 éves nő a megérkezéskor nem volt együttműködő, és a földre vetette magát, amikor megpróbálták az autóba ültetni.

A halottkém szerint a kiérkezők a méhen kívüli terhességet nagyon gyorsan kizárták, és arra jutottak, hogy Sibanda  kábítószert fogyasztott, és szexuálisan bántalmazták.

A nő helyi idő szerint 2022. július 23-án, éjjel 1:11-kor hívta a mentőket, a csapat 3:38-kor érkezett meg. A rendőrséget 4:36-kor riasztották, 5:33-ra viszont Sibanda meghalt.

Kara Mathieson, az egyik mentős szerint a nő azt mondta, utoljára három éve volt szexuális kapcsolata. Bár jelezték neki, hogy méhen kívüli terhességről lehet szó, állítása szerint épp becsukta autója ajtaját, ezért nem hallotta a diszpécsert. A csapat másik tagja, Lee Brown a héten azt állította, nem tudott a méhen kívüli terhesség gyanújáról, pedig tavaly még azt mondta, Sibanda  beszámolt a dologról.

Heidi Connor berkshire-i halottkém úgy véli, amennyiben a páros figyelembe vette volna a méhen kívüli terhességet, nagyobb eséllyel vitték volna kórházba a nőt. Sibanda mintegy 20 percre lakott a legközelebbi klinikától, állapota miatt ugyanakkor azonnali beavatkozásra lett volna szüksége. Connor szerint emiatt nem lehet megállapítani, hogy a késedelem hozzájárult a halálesethez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik