LG
Élet-Stílus

Okos megoldások egy tudatosabb konyhához

A legújabb hűtők hasznos funkciókkal segítenek a konyha kényelmes és hatékony menedzselésében.

Minél többen élnek egy háztartásban, annál nehezebb felügyelni, hogy éppen milyen alapanyagok, élelmiszerek vannak otthon, és azok meddig fogyaszthatóak biztonságosan. Így hát sokszor azon kaphatjuk magunkat, hogy minden igyekezetünk ellenére rendszeresen romlott termékeket dobálunk ki a hűtőből. Az újabb modellek szerencsére már számos funkcióval segítenek abban, hogy a konyha menedzselése kényelmesebb és hatékonyabb legyen.

Segítő technológiák

Bármilyen kialakítású – alul- vagy felülfagyasztós, Side-by-Side, négyajtós – hűtőszekrényről is legyen szó, ma már számos technológia segít abban, hogy ételeink a lehető legtovább frissek maradjanak. Mivel a hűtő hőmérsékletingadozása az ételek romlásának egyik legfőbb okozója, már olyan készülékek – például az LG LINEARCooling™ technológiával ellátott eszközei –, is kaphatók, amelyekben normál használat mellett garantált a 0,5 C° alatti hőmérsékletingadozás1.

Extra védelmet jelent, ha speciális rekeszek, fiókok kapnak helyet a készülékünkben. Ilyen fiókmegoldás például a FreshBalancer™, amelynek páratartalmát ahhoz mérten állíthatjuk be, hogy zöldség vagy gyümölcs kapott benne helyet. A FreshConverter™ fiók esetében pedig a hőmérsékletet adhatjuk meg az alapján, hogy húst, halat vagy zöldséget szeretnénk néhány napig frissen tárolni benne. Hasonlóan hasznos funkció a DoorCooling+™ is, amely külön hideg levegőt juttat az ajtó rekeszeibe, ezzel gyorsan lehűtve a gyorsan romló termékeket a bevásárlás után.

Hulladékmentesen, egészségesen

Örökre búcsút inthetünk a palackozott ásványvizeknek – azaz jelentős hulladékmennyiségnek és zavaró tényezőnek –, ha víz- és jégadagolós készüléket választunk. A baktériummentes, egészséges vízfogyasztást az egyes Side-by-Side és négyajtós LG hűtőkben már elérhető UVNano technológia2 külön segíti: ez a megoldás ultraibolya fénnyel semlegesíti a vízadagolón esetlegesen megtelepedő kórokozókat, így mindig tiszta és friss vizet ihatunk anélkül, hogy aggódnunk kellene a kifolyónyílás gyakori tisztításán.

Okos funkciók

Az LG legújabb hűtőszekrényei számos okos funkcióval és extra szolgáltatással is hozzájárulnak konyhánk kényelmesebb menedzseléséhez. A wifi-funkciós hűtők hőmérsékletét például a mobilunkról is ellenőrizhetjük, de ha véletlenül nyitva hagytuk az ajtót, és emiatt kiszökik a hideg levegő, akkor is rögtön értesítést kapunk. Ha szeretnénk elkerülni az ajtó kinyitásakor tapasztalható hideglevegő- és energiaveszteséget, válaszhatunk ún. InstaView készüléket, amelynek üvegajtajára kettőt koppintva a zárt hűtőbe is benézhetünk.

A legújabb hűtőszekrények teljes kínálata, és a mindennapok kényelmét segítő további előnyök az LG weboldalán ismerhetők meg. 

1UL-teszteredmények alapján, melynek során az LG saját mérési módszerét használva vizsgálták a hűtőrészen belül a csúcsértékek közötti hőmérséklet-ingadozást az alulfagyasztós LGE GBB72NSDFN(±0.5℃), a French Door GF-L570PL(±0.5℃), a Side by Side J811NS35(±0.5℃), a Felülfagyasztós B607S(±0.5℃) és a Felülfagyasztós B606S(±1.0℃) modellek esetén.
2Az UVnano (funkció neve: Self Care) hatását a TÜV Rheinland laboratóriumi tesztekkel értékelte, belső vizsgálati módszerekkel mérve az E. coli, a S. aureus és a P. aeruginosa csökkenését azon desztillált vízmintákban, melyeket összesen 24 óra normál háztartási használat után óránként ismételve vettek az UV-LED 10 percnyi működését követően.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik