Élet-Stílus

Belehalt az alkoholmérgezésbe, miután a hotel mind a 21 koktélját ki akarta próbálni a családi nyaraláson

Richard Cummins / Robert Harding Premium / AFP (illusztráció)
Richard Cummins / Robert Harding Premium / AFP (illusztráció)
A kihívásba belehaló középkorú férfi a tizenkettedik italig jutott.

Családi nyaralás közben halt meg egy angol férfi Jamaicán, miután egy kihívás keretében megpróbálta meginni mind a 21 koktélt, ami a hoteljük bárjának az étlapján szerepelt – írja a brit ITV honlapja.

Az 53 éves, közép-angliai Lichfieldből származó Timothy Southern a 12. koktél elfogyasztása után érezte úgy, hogy fel kell mennie a szobájába a szigetország Saint Ann parókiáján található Royal Decameron Club Caribbean nevű szállodában, ahonnan már nem jött le élve. (A parókia Jamaicán a megyékhez hasonló közigazgatási egységek neve.)

A nyaraláson való lazulás kérdését talán túlságosan is komolyan vevő férfi halálát a nagy menyiségű alkohol elfogyasztása okozta – állapította meg a lakhelyét is magába foglaló közép-angliai megye, Staffordshire egyik halottkéme, Emma Serrano.

Jamaica fővárosában, Kingstonban a halál okaként az „alkoholfogyasztás okozta akut gasztroenteritiszt” – azaz gyomor-bél hurutot – jelölte meg az ügyet vizsgáló patológus, de akár három évig is eltarthat, amíg a toxikológiai jelentések megérkeznek az Egyesült Királyságba.

Southern még 2022 májusában vett részt a végzetes kimenetelő családi nyaraláson, melyen a húga, a gyermekei és más rokonaik is ott voltak.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfi a végzetes nap reggelét is konyakkal és sörrel indította. Majd találkozott két kanadai nővel, akik azt tervezték, hogy úgy ünneplik meg egyikük születésnapját, hogy még éjfél előtt teljesítik a 21 koktélos kihívást – a férfi pedig csatlakozott hozzájuk.

A férfi családja egyáltalán nincs megelégedve azzal, ahogy a szálloda személyzete a vészhelyzetet kezelte. A rokon, aki rátalált a szobájában, azt mesélte a vizsgálat során, hogy ő rakta stabil oldalfekvésbe az addig a hátán fekve fuldokló férfit, a segítségére siető nővér pedig nem igazán vette ki a részét az életmentésből. Ráadásul a hotel személyzete a mentőket sem értesítette időben.

Timothy Southern közben hányni kezdett, belázasodott, és egy idő után eltűnt a pulzusa is.

Azt mondtam neki: »Ne csak üljön és bámuljon, kezdje el az újraélesztést!« – de ő csak mellkaskompressziót adott neki. Talán ha tudta volna, hogy mit csinál, Timothy még mindig itt lenne

– fogalmazott a gyászoló rokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik