Élet-Stílus

Lewis Capaldi Tourette-tüneteket tapasztalt a színpadon, ezért rajongói fejezték be a koncertjét

Leon Neal / Getty Images
Leon Neal / Getty Images
A Glastonbury közönsége kisegítette az énekest.

Hétvégén a Glastonbury fesztiválon lépett fel Lewis Capaldi. Az énekes már a koncert elején tapasztalta idegrendszeri betegsége, a Tourette-szindróma tüneteit, melyek felerősödtek, mire belekezdett legnagyobb slágere, a Someone You Loved eléneklésébe. Úgynevezett tikkek, vagyis ismétlődő, akaratlan mozgások és hangadások gátolták meg a dal előadásában, de a tömeg kisegítette őt: végigénekelték helyette az utolsó számot.

A BBC azt írja, Capaldi utóbb bocsánatot kért a közönségtől:

Glastonbury, nagyon sajnálom. Egy kicsit haragszom most magamra.

A skót énekes az elmúlt hetekben több koncertjét is lemondta, hogy kipihenje magát. Ez a fesztiválkoncert lett volna a visszatérése, azonban a történtek miatt megváltozhat az eredeti terv.

Úgy érzem, a következő pár hétben egy újabb kis szünetet fogok tartani. Szóval valószínűleg nem sokat fogtok látni az év hátralévő részében, talán még utána sem. De amikor visszatérek és újra találkozunk, remélem, még mindig itt lesztek, hogy megnézzetek minket

– mondta el az énekes, és mielőtt lesétált a színpadról elárulta: azt sem bánja, ha soha többé nem tud fellépni a Glastonburyn, a mostani koncert ugyanis olyan volt neki, akár egy valóra vált álom.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BBC iPlayer (@bbciplayer) által megosztott bejegyzés

Áprilisban úgy nyilatkozott: nagyon is reális lehetőségnek tartja, hogy betegsége miatt fel kell majd hagynia a zenéléssel.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik