Élet-Stílus

Ezt a szemüveget hordva felismerhetjük, ha valaki hazudik nekünk

A mesterséges intelligencia olyan szuperképességet adhat, ami alaposan megnehezíti a politikusok vagy a sokat vetítő randipartnerek dolgát.

Alapvetően változhat meg a politikai kommunikáció vagy akár a randevúzás, a mesterséges intelligencia ugyanis egy olyan „szuperképességgel” képes ellátni egy szemüveget vagy egy fejhallgatót, ami segít felismerni, ha hazudik nekünk valaki.

Devin Liddell, a fejlesztő Teague munkatársa a Daily Mailnek elmondta, hogy a beépített rendszerek olyan jelzéseket rögzítenek, amiket az emberi szem nem láthat.

Érzékeli, ha a parnerünk ideges vagy éppen nyugodt, ami árulkodó lehet arra nézve, hogy igazat mond vagy sem.

Liddell szerint az emberek „érzékszervi szuperképességre” tehetnek szert, ami alapvetően megváltoztathatja a társadalmat, például új helyzetet jelenthet egy tárgyaláson, vagy, ha meg akarjuk tudni, hogy partnerünk igazat mond-e.

A viselők képesek lesznek mindenféle fiziológiai és pszichológiai adatot felismerni másokról

– mondta.

Liddell szerint a szemüveggel azt is fel lehet mérni, hogy a másiknak milyen az anyagi helyzete vagy mennyire termékeny, csak fel kell tenni néhány erre irányuló kérdés, és monitorozni a reakciókat.

A rendszer csak egy picivel produkál rosszabb eredményeket, mint a poligráfos vizsgálat. Utóbbi 80 százalékos pontossággal határozza meg, hogy valaki hazudik-e, míg a Teague fejlesztésénél ez a szám 73 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik