Élet-Stílus

Feleségét okolja a férfi, akit mérges kígyó mart fejen

MikeLane45 / Getty Images
MikeLane45 / Getty Images
Csak egyetlen mérgeskígyófaj él Nagy Britanniában, de az is annyira ritka, hogy sokan még a létezéséről sem tudnak, vagyis szinte nulla az esélye annak, hogy valakit megmarjon. De csak szinte.

Kempingezni ment családjával tavaly nyáron az 56 éves Tony Mohammed az angliai Suffolkban. A férfi az éjszaka közepén arra ébredt, hogy fura, égető bizsergést érez a homloka tetején. Nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget, inkább visszaaludt. Reggel azonban nem érezte túl jól magát – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Másnap reggel áttetsző folyadék szivárgott Tony fejéből onnan, ahol az éjszaka közepén a bizsergést érezte, nem sokkal később pedig feldagadt az arca, mintha verekedett volna. A férfi azt mondja, mivel a folyadék úgy ömlött belőle, mint egy vízesés, már biztos volt benne, hogy valami megcsípte. Egy steatoda nobilisre, vagy ahogy a köznyelv hívja „hamis özvegyre” gyanakodott, ezért elment kivizsgáltatni magát.

A kórházban kitisztították a férfi sebét, antibiotikumot és antihisztamin krémet adtak neki. Tony néhány napig lázas volt, aztán jobban lett. Amikor leesett a homlokáról a varr, látszott, hogy két apró seb van a fején, nagyjából egy centi távolságra egymástól, vagyis a tettes biztosan nem pók volt, sokkal inkább kígyó. Akkor pedig csak vipera lehetett, az egyetlen Nagy Britanniában élő mérgeskígyófaj.

A vipera valószínűleg betévedt éjjel a sátorba, az álmában megmozduló férfi pedig megijesztette. Tony Mohammed a feleségét hibáztatja. Az éjszaka meleg volt, ezért a nő ragaszkodott hozzá, hogy nyitva hagyják az esővédőt. A férfi, főleg a szúnyogoktól tartva vitázott vele egy kicsit, de végül beadta a derekát.

Tony továbbra is szívesen kempingezik, de már kicsit óvatosabban. Azt mondja, ironikus, hogy a viperás eset óta már a kelet-afirikai Zanzibárban is nyaraltak, ahol rengeteg veszélyes állat él, de pár szúnyogcsípésen kívül nem esett komolyabb baja, míg otthon, Angliában megmarta egy kígyó, aminek szinte nulla az esélye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik