Élet-Stílus

Egy légiutas-kísérő elárulta, mit ne együnk és igyunk a repülőn

Anchiy / Getty Images
Anchiy / Getty Images
Nyáron sokan mennek repülővel hosszabb-rövidebb utakra. Velük osztott meg néhány hasznos tippet egy amerikai légiutas-kísérő.

Nem árt néhány dologra odafigyelni, ha repülővel megy nyaralni az ember. Többek között arra is, hogy mit eszik, és mit iszik a felhők fölött. Egy amerikai légutas-kísérő elárulta mi az, amit ő sohasem fogyasztana egy repülőgépen – írja az Independent.

A teljes neve elhallgatását kérő, Whytney nevű légiutas-kísérő azt mondja, nem szívesen iszik a fedélzeten csapvizet. Légitársaságonként változó, hogy milyen gyakran cserélik frissre a vizet a gépek tartályaiban és tisztítják meg a csöveket, ezért ő inkább biztosra megy.

Ugyanezért nem inna a fedélzeten kávét vagy teát sem, hiszen azok is csapvízből készülnek. A koffein ráadásul dehidratál, ami a légkörinél alacsonyabb kabinnyomás és oxigénszint miatt kellemetlenségeket okozhat. Whytney a dehidratáltság miatt nem inna alkoholt sem, s ha már itt tart, megjegyzik: az italokba kerülő jég is csapvízből van.

A légiutas-kísérő megjegyez még egy érdekességet. Az alacsonyabb nyomás miatt az emberek kevésbé érzik az ízeket, a gépeket kiszolgáló cégek ezért általában túlsózzák és túlfűszerezik az ételeket. Whytney szerint a kollégái többsége ezért hordja magával a saját ételeit és italait munkába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik