Élet-Stílus

Egy zsák olajos aprópénzzel akarta kifizetni alkalmazottját, most sokkal többet fizethet neki

Olivia Oxley / Instagram
Olivia Oxley / Instagram
A toxikus munkahelyi légkör miatt mondott fel egy fiatal férfi két és fél éve egy georgiai autószerelőműhelyben. Volt főnöke nem akarta kifizetni az utolsó bérét, most a többszörösért fogják behajtani rajta.

Andreas Flaten 2020 novemberében érezte úgy, hogy végleg betelt nála a pohár, ezért benyújtotta a felmondását a főnökének, Miles Walkernek egy georgiai autószerelőműhelyben. Mint korábban írtuk, bár Flaten ledolgozta a felmondási időt, utolsó, 915 dolláros (kb. 310 ezer forintos) fizetésére hiába várt.

Miután a férfi többször is kérte a pénzét, de üres ígéreteken kívül semmit sem kapott, 2021 márciusában a munkaügyi hivatalhoz fordult. Amikor ezt megtudta, Walker egy zsák, egészen pontosan 280 kilónyi aprópénzt dobott autójából volt alkalmazottja háza elé.

A szövetségi bíróság június 13-i döntése szerint Miles Walkernek nagyjából a negyvenszeresét kell kifizetnie annak a pénznek, amivel eredetileg Flatennek tartozott.

A munkaügyi vizsgálat szabálytalanságokat tárt fel a munkaidő nyilvántartásával és a túlórák kifizetésével kapcsolatban, Walkernek ezért majdnem 40 ezer dollárt (több mint 13 és félmillió forintot) kell kifizetnie kilenc alkalmazottnak, közöttük Flatennek.

Andreas Flatennek 8690 dollár  (közel 3 millió forint) jár a megítélt összegből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik