Élet-Stílus

Álpappal vette rá „gyónásra” dolgozóit egy étteremlánc vezetése

Photoboyko / Getty Images
Photoboyko / Getty Images
Elképesztő módon zsákmányolta ki alkalmazottjait egy kaliforniai étteremlánc. A vezetőség nem csak ingyen túlóráztatta a dolgozókat, de egy álpapot is bevetett, hogy fenyegesse őket.

Több mint 70 ezer dollár (közel 24 millió forint) kártérítést és ugyanannyi elmaradt túlórapénzt kell kifizetne harmincöt alkalmazottjának a kaliforniai Sacramentóban és Roseville-ben működő Garibaldi Taqueria nevű gyorsétteremláncnak – írja a New York post.

Az étteremlánc vezetése rendszeresen ingyen túlóráztatta a dolgozókat. Ha a cég munkaügyi ellenőrzést kapott, az alkalmazottaknak hazudniuk kellett a munkaidejükről. A főnökök folyton azzal fenyegették az embereket, hogy bajba kerülhetnek a bevándorlási hivatalnál, ha valahol panaszt mernek tenni.

A vezetőség legfurább húzása az volt, hogy felbéreltek egy álpapot, hogy gyóntassa meg alkalmazottakat, nekik azonban feltűnt, hogy a lelkész csak a munkahelyükön elkövetett bűneikre kíváncsi.

A Garibaldi Taqueria ügye azért került bíróság elé, mert egy kirúgott alkalmazott a fenyegetések ellenére panaszt tett a munkaügyi hivatalnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik