Élet-Stílus

Ugyanazt a nevet adta az apa két lányának is

Getty Images
Getty Images
Nehezen jó a gyermek, ha szülői rosszak.

A 18 éves Roseanne-nek sosem volt tökéletes a kapcsolata az apjával, de mindig megpróbálta a tőle telhető legtöbbet megtenni, ha az apjáról és annak új feleségéről volt szó. Ez azonban nem olyan egyszerű, kezdve azzal, hogy az apja egyszer elárulta neki, csak „tévedésből” fogant.

A szüleim nem akartak gyereket, de megtörtént a hiba

– írta a Redditen a Mirror beszámolója szerint.

A lány vezetéknevét is az apjától kapta, de tavalyig nem volt jelen az életében, igaz, azóta vele él. Az új feleséggel sincs túl jó kapcsolata.

Most terhes, a baba júniusban, az én születésnapom környékén fog megszületni.

Az apja nagyon izgatott az új baba miatt, és arról beszél, hogy most mindent jól akar csinálni, valamint azt is megosztotta, mi lesz a új jövevény neve.

Ő és a felesége Roseanne-nek akarja nevezni a babát, mert az új feleség kedvenc virága a rózsa. Egyáltalán nem tetszik az ötlet, mert pontosan ugyanaz lesz a neve, mint nekem. Úgy érzem, apám megpróbál lecserélni.

Idősebb Roseanne megpróbálta jobb belátásra bírni a szülőket, például hogy adják a csecsemőnek a Rose nevet, ha már ragaszkodnak a rózsához, de őket nem nyűgözte le az ötlet.

A mostohaanyám azt mondja, hogy önző vagyok, féltékeny vagyok arra, hogy apám szeretné ezt a babát. Apám mérges rám, és azt mondja, érettebbnek kéne lennem és nem kéne rugóznom a neven.

A hozzászólók megértik a lányt, azt mondják, jobb lenne, ha eltávolodna az apjától, mert ez olyan, mintha ki akarná javítani azokat a hibákat, amiket vele szemben elkövetett.

Mondd meg nekik, hogy teljes mértékben támogatod őket a névválasztással kapcsolatban, majd változtasd meg a nevedet, és soha többé ne beszélj velük

– írta egy radikálisabb megoldásban gondolkozó kommentelő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik