Élet-Stílus

Kitiltotta a vegánokat az étterméből a brit sztárszakács

Nehezen viseli a kritikát.

Egy brit származású szakács Facebookon tett közzé egy bejegyzést, melyben kitiltotta a vegánokat az étterméből mentális egészségére hivatkozva.

Az ausztráliai Perth városában található Fyre étterem sztárfséfjét egy fiatal nő kereste meg azzal a kéréssel, hogy tudnának-e számára vegán ételeket kínálni. John Mountain azt válaszolta a vendégnek, hogy gnocchival és zöldségekkel tudnak szolgálni, azonban ezt elfelejtette közvetíteni a nő érkezésekor dolgozó szakács felé, így az nem a kért ételt szolgálta fel.

A vendég másnap panaszt tett, amiért vegánként egyetlen egy ételt tudott választani, ami 32 dollárjába (kb. 7500 forint) került, és jól sem lakott tőle. Szerinte a szerény növényi kínálat a séf hiányosságaira mutat rá, és bízik benne, hogy a jövőben bővíteni fogják az étlapjukat – írja a Daily Mail.

Sajnos az összes vegán ki van tiltva a Fyre étteremből (mentális egészséget érintő okokból). Köszönjük a megértést!

– olvasható az étterem Facebook oldalán a felirat.

Mountain posztja alatt a kommentelők többnyire a séf mellett álltak ki, azonban sokan túlzónak találták az étterem reakcióját. A vegán aktivista Tash Peterson szerint a vegánok kitiltása hasonló ahhoz, mintha muszlimokat vagy nőket tiltottak volna ki az étteremből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik